Tekst objavljen: 25.12.2012 11:16        


Robne kuće u Londonu maksimalno spremne dočekuju mušterije za božićne i novogodišnje praznije sa željom da iskoriste praznike i povećaju prodaju. Ponuđeni su popusti, radno vreme je produženo, a objekti su raskošno ukrašeni privlačići i time kupce.

London: "Besni" praznična bitka za kupce

Čuvena robna kuća "Džon Luis" u londonskoj trgovačkoj ulici, čiji su zidovi i prozori posebno dekorisani, zbog većeg prometa, radi 12 sati dnevno.

I druge robne kuće se trude da pred praznike povećaju promet. Prodavačice nose crvene haljine i specijalno dizajnirane šešire, kao nove atrakcije za kupce. - Zbog dužeg radnog vremena imamo čitave timove zaposlenih koji rade po smenama. Radimo duže od bilo kojeg drugog takvog objekata - kaže Sofi Hedli, šef pres službe robne kuće Selfridžis.
Sajmon Fauler, menadžer u robnoj kući "Džon Luis" kaže da uvek za božićne i novogodišnje praznike rade duže, kao i svi njihovi konkurenti.

- Trudimo se da maksimalno povećamo promet jer znamo da mušterije sada više vremena troše na kupovinu. Pažnju im privlače i atraktivni izlozi poput našeg - kaže Fauler.

Najpoznatija londonska robna kuća, Herods postavila je u izloge figure 10 divnih princeza sa likovima iz Diznijevih crtanih filmova. I velika rasprodaja privlači mušterije.

- Uvek imamo fantastične izloge u ovom delu godine. Naša robna kuća je čuvena po tome. Sada promovišemo Diznijeve princeze, poznate u celom svetu - kaže Ketrin Viti, direktorka Herodsa za korporativne poslove.

Uprkos lošim ekonomskim pokazateljima britanske privrede, trgovci se nadaju da će ostvariti dobru zaradu tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
London engleska pokloni Nova Godina kupovina šoping

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana