EUR 117,58 USD 104,70 CHF 110,67

Kursna lista


Indikativni kurs Evra na dan 03.07.20. :: 117.5719 rsd

Tekst objavljen: 10.12.2012 7:38        


Specijalni rezervat prirode "Zasavica" kod Sremske Mitrovice promovisao je posebnu vrstu sira, "Magareći sir", za čiji kilogram treba izdvojiti 1.000 evra.

"Magareći sir" od 1.000 evra samo kod Đokovića

Upravnik rezervata Slobodan Simić rekao je da je postupak dobijanja sira veoma komplikovan, pa je i cena visoka.

Za pakovanje od 50 grama treba izdvojiti 65 evra, a Simić je objasnio da je taj sir "najskuplji na svetu", jer na celoj planeti postoji samo jedna farma magaraca koja je veća od one u "Zasavici", ali se oni ne bave proizvodnjom sira.

On navodi da će se "Magareći sir“, koji je inače najskuplji sir, moći kupiti samo na dva mesta u svetu. To će najverovatnije biti u restoranima Novaka Đokovića, kojima su ponudili saradnju, i u još jednoj kući, sa kojom tek treba da sklope ugovor, prenosi novosadski Dnevnik.

Prema njegovim rečima, magareće mleko je veoma slično ljudskom, jer u sebi ima jedan odsto masti, tako da ga mogu piti i mala deca.

Ta vrsta mleka ima i veliki procenat vitamina C, kao i drugih lekovitih svojstava, pa je dokazano da pomaže kod bronhitisa i astme, i kod dece i kod starijih, kazao je Simić.

- Ovo je autentični srpski i vojvođanski brend. Zato mislimo da bi i naši državnici mogli da se uključe u njegovu promociju, jer bi naš sir bio odličan poklon stranim zvaničnicima - rekao je Simić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
restoran ugostitelji novak đoković hedonizam luksuzne namirnice skupa hrana magareći sir

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana

Prosečna ocena: 4.68

ostavite komentar