Tekst objavljen: 16.05.2013 12:08        


Austrijski bogataši pronašli su novi način uživanja u svom imetku. Umesto u sopstvenom domu, vreme sve češće provode u luksuznim hotelima u kojima na duže zakupe ili kupe gornje spratove po paprenoj ceni.

Može im se: Bogati Austrijanci se sele u hotele

U Austriji je poslednjih godina zavladala moda takozvanih hibridnih hotela, odnosno hotela koji imućnim gostima služe kao druga ili čak jedina kuća.

Poznati žitelji hotela: Od Koko Šanel do Tesle

Mnoge poznate ličnosti živele su u hotelima. Modna ikona Koko Šanel živela je za vreme Drugog svetskog rata u pariskom hotelu Ric, a Nikola Tesla je deset godina, sve do smrti 1943, proveo u sobi broj 3327 u hotelu Njujorker na Menhetnu. Na listi dugoročnih hotelskih gostiju bili su i nekadašnja teniska zvezda Boris Beker, glumački par Džon Travolta i Keli Preston i drugi.
Ovakav način pružanja hotelske usluge postojao je u američkom gradu Bostonu još 1985, a u Evropu, odnosno Španiju, uveo ga je 1999. godine lanac hotela Kempinski.

U bečkom hotelu “San susi” (na francuskom “Bez briga”), kao i ostalim hotelima iz ovog lanca, kvadratni metar vredi od 8.500 do 17.000 evra, a stanovi na gornjim spratovima imaju između 60 i 360 kvadratnih metara.

Vlasnici hotela ne žele da otkrivaju koliko naplaćuju stanovanje bogatim gostima, koji u nekim slučajevima, u vreme finansijske krize, svojim računima praktično plaćaju funkcionisanje celog hotela.

Za novac koji troše zakupci ili kupci luksuznih apartmana imaju punu uslugu: svakog dana imaju čistu sobu, hrana je uvek dostupna, kao i bazen, šofer i momak koji im parkira automobil. Tu su i fitnes i velnes centar, a u cenu su uključene i karte za odlazak u pozorište.

Razlog zašto se austrijski bogataši odlučuju na ovakav način stanovanja jeste i to što diskretna recepcija čuva njihove tajne, a nijedan poštar nema pristup specijalnom gostu hotela. Austrijski hotelijeri zbog hibridnih hotela zadovoljno trljaju ruke, pošto su našli način da doskoče krizi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Austrija hoteli hotel luksuz hedonizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana