Zvanični kurs Evra za dan 27.09.21. :: 117.5738 rsd
Tekst objavljen: 26.03.2013 16:50        


Količina novca koji će se trošiti na online aktivnosti, poput kupovine uz pomoć mobilnih telefona i tablet računara će se duplirati u narednoj godini, sugeriše jedno britansko istraživanje.

Na online kupovine će se trošiti duplo više

Kupovina preko interneta je porasla za skoro 55 procenata u odnosu na prošlu godnu, a trenutno se na servisu eBay svakog sekunda preko mobilnog telefona ili tableta kupi neki proizvod.

Pretpostavlja se da će iznos novca koji će biti potrošen na internet kupovinu porasti oko 115 odsto u narednih 12 meseci, za koje vreme bi recimo u Engleskoj broj smartfonova trebalo da nadmaši broj kompjutera.

Istraživanje je takođe pokazalo da bi novi korisnici, koji po prvi put koriste ove usluge trebalo da premaše one već postojeće, što bi prodavce trebalo da natera da iskoriste svaku situaciju kako bi im pružili veću šansu u interakciji sa njima. Prodavci već u neku ruku imaju stabilan broj onih koji na njihovim sajtovima proveravaju detalje o proizvodima i njihove cene, pa bi trebalo da smisle nove načine kako da im se još više približe.

Iz Ebaya, koji je naručio istraživanje je saopšteno da su dobijeni rezultati poziv za akciju trgovcima da razmišljaju o unapređenju svojih "virtuelnih izloga", jer je prošle godine generisan prihod od 13 milijardi dolara u celom svetu. Taj broj će se svakako povećavati, pa se ove godine se očekuje da ta cifra premaši 20 milijardi dolara.

Zaključak istraživanja je da danas kupci žele udobnost i brzinu, a sa novim bržim mrežama kupovina preko interneta će osim ekspeditivnosti imati i intimniji doživljaj kao nikada do pre.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
online kupovina internet kupovina online prodaja internet prodaja kupovina potrošači

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana