Tekst objavljen: 13.03.2013 8:08        


Zanimljivo putovanje mogu sebi da priušte i oni koji nemaju keš. Najjeftinije je ispisati čekove, jer se ne obračunava kamata. Mnogi, s druge strane, za te svrhe posežu za kreditom u banci - namenskim turističkim ili keš kreditom.

Nemate keša za putovanje: Ili kredit ili čekovi

Pogledajte kompletnu ponudu keš kredita kod domaćih banaka


Bankari kažu da se građani radije odlučuju za keš zajmove, pa su zato mnoge od njih u poslednje dve godine izbacile iz ponude namenske turističke kredite.

- Građani mogu da plate put i čekovima, a na koliko će to mesečnih rata biti, zavisi od njihove materijalne sposobnosti. Kod nas je moguće najviše devet rata - kaže Aleksandar Vučković iz “Argus tursa”.

Međutim, nisu retki oni koji ne žele da putuju preko agencije, već bi da sami sebi organizuju odmor i nađu smeštaj na licu mesta. Za takve građane su krediti jedina opcija plaćanja u više mesečnih rata.
Sosijete ženeral banka, na primer, u svojoj ponudi i dalje ima namenske turističke kredite, mada je i u ovoj banci primetno da građani i za putovanja radije uzimaju keš pozajmice.

- Klijenti se češće opredeljuju za gotovinske nego za namenske kredite, a to važi i za putovanja. Keš pozajmice im omogućuju da jednim zaduženjem servisiraju više potreba. Tako, na primer, mogu da plate letovanje i kupe belu tehniku ili dopune kućni budžet - kažu u Sosijete ženeral banci.

U ovoj banci nude takve kredite na rok otplate do pet godina i uz efektivnu kamatu od 23,01 odsto.

Od turističkih kredita, u dinarima i u evrima, još nije odustala ni Hipo Alpe-Adrija banka. Za namenski kredit u evrima, na primer, u toj banci je neophodno učešće od 30 odsto, rok otplate je pet godina, a efektivna kamata iznosi 14,99 odsto.

U Sberbanci kažu da klijenti za ovu namenu najčešće uzimaju keš kredite, jer se brzo odobravaju.

- Kada se odluče za keš kredit, građani nisu ograničeni da plaćaju po fakturi. Oni od dobijenih sredstava mogu da plate letovanje, a i da im ostane dodatnog novca za druge potrebe - kažu u Sberbanci. Ova banka odobrava takve kredite na rok do sedam godina, sa dinarskom fiksnom kamatnom stopom, a EKS iznosi 27,74 odsto.

Pogledajte kompletnu ponudu potrošačkih kredita kod domaćih banaka

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
turistički krediti turisti turizam putovanja putovanje banke banka kredit krediti keš kredit keš krediti potrošački krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana