Zvanični kurs Evra za dan 24.09.21. :: 117.5784 rsd
Tekst objavljen: 31.12.2012 15:44        


Nemački građani se i dalje pouzdaju u zlato kao vrednost i u najvećoj krizi. Doduše, vrednost zlata je u poslednje vreme stabilna, ali i ova planina zlata u posedu građana vredi gotovo 400 milijardi evra.

Nemci čuvaju 8.000 tona zlata vrednog 400 mlrd. €

Nemci (opet) drže veću vrednost u zlatu nego što ih imaju u deonicama i udelima u kompanijama. Vrednost zlata zapravo neprestano raste već dvanaestu godinu, iako njegova cena više ne "divlja" kao što je to činila 2011.

Ali ispitivanje je pokazalo - to Nemcima zapravo uopšte nije važno. Tek sićušan deo (šest odsto) građana je kupilo zlato zato da bi njime zaradili novac. Većina - njih 85 odsto planira i da zadrži zlato koje poseduju jer više veruju u vrednost zlata, nego bilo koje valute.

Drugim rečima, većina nije niti će biti na prodaju, tako da zapravo čini "mrtvi kapital" jer se od njih ne stvara nikakva nova vrednost - osim možda ponekog zavidnog pogleda na blago nakrcano oko vrata i na rukama vlasnice.

Takođe, postoji i jedna odlična vest za provalnike - čak oko polovine ovog blaga, dakle 4.000 tona zlata se nalazi kod Nemaca - kod kuće!

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    danijel 17.01.2013 19:36

    sto da ne jos malo pa ce imati kuce od zlata ko roboti su a kad imaju vremena za porodicu

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Nemačka zlato zlatne poluge nemci ušteđevina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana