Tekst objavljen: 01.03.2013 9:30        


Sve toplane u Srbiji trebalo bi da do početka grejne sezone 2015. godine pređu na naplatu toplotne energije po utrošku, najavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Račun za grejanje: Plati samo koliko potrošiš

Ministarka je rekla da će prelazak na taj način naplate biti obaveza po budućem zakonu o energetskoj efikasnosti, o kojem skupštinska rasprava treba da počne 7. marta.

- Toplane su najnestabilnija karika energetskog sistema Srbije i ozbiljno moraju da sprovode sve akte i pravila koje je država donela i da se tehnički pripreme za merenje po utrošku - rekla je Mihajlovićeva.

Prema rečima ministarke, korist za građane će biti ta što će plaćati onoliko koliko su potrošili, a očekuje se i da će nov sistem naplate povećati energetsku efikasnost za 20 do 30 odsto što će smanjiti zagađenje vazduha.

Zorana Mihajlović je naglasila da samo tri od 58 toplana grejanje naplaćuje po utrošku, a još 20 bi na to trebalo pređe do početka sledeće grejne sezone, 2013/14. godine.

1 komentar

  1. User image
    Dera 02.03.2013 4:15

    Plati samo koliko potrosis ! Tako bi trebalo da je i sa strujom ! Mnogo mutis , neces ti dugo ! Da radis dobro kao gospodja Jorgovanka Tabakovic , svi bi te hvalili ! Ali ne radis , hoces da ministrujes tako sto ces da podizes cene ! Nece moci , ljudi te po komentarima na internetu pljuju na sva usta i traze tvoju smenu ! U pravu su !!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
troškovi računi potrošači energetika grejanje skupo grejanje centralno grejanje cena grejanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana