Tekst objavljen: 03.04.2013 13:50        


Većina velikih trgovinskih lanaca spustila je cene pojedinih životnih namirnica, koje će se naći u takozvanoj socijalnoj korpi, i tako ispoštovala dogovor sa Ministarstvom trgovine koje je preporučilo da trgovci snize cene i tako pomognu da oni najsiromašniji lakše dođu do namirnica.

Socijalna korpa: Evo šta i gde da kupite jeftinije

Prvi utisak je da su radnje Super Vero najbolje odgovorile na ovu akciju države, pošto su na vidljiv način obeležile proizvode čije su cene od 1. aprila niže.

Interesantno da se u celu priču u prvi mah nije uključio najveći trgovinski lanac u zemlji “Delez Srbija”. Ipak, ministar trgovine Rasim Ljajić sastao se juče sa generalnim direktorom “Deleza” Dejvid Vaner Skunerom, što je rezultiralo time da je “Delez” saopštio da je za njih prihvatljiv koncept socijalne korpe i da će u narednih nekoliko dana razmotriti načine na koje ta kompanija može da podrži ovu akciju. U “Maksi” radnjama, u toku prekjučerašnjeg dana nijedan proizvod nije imao nižu cenu po osnovu socijalne korpe, pa su i prodavačice u isčekivanju odluke uprave “Deleza”. U međuvremenu hleb, mleko, ulje, šećer, kafa i meso u “Maksiju” se prodaju po starim cenama.
Tako se pod oznakom “proizvod iz socijalne korpe” može kupiti ulje Dijamant po ceni od 139,99 dinara, umesto dosadašnjih 148,99 dinara, dok je hleb sa 48,50 snižen na 44,90.

Mleko Mlekare Leskovac sada se prodaje za 79,99 dinara, a samo dan ranije koštalo je 86,99 dinara. Kilogram pilećeg mesa, za koji se ranije moralo izvodjiti 332 dinara, sada je 285 dinara.

Slovenački Merkator, takođe je, već prvoga dana imao u ponudi proizvode sa nižim cenama.

Sok “Voćne kapi” sada je znatno jeftiniji i može se nabaviti za 99,99 dinara, iako je koštao 120,53. Testenine trgovačke marke “Bonus plus” od 400 grama spuštene su sa 46,90 na 35,90, a kilogram posnog keksa “Apetit”, koji proizvodi “Svislajon Takovo” sada je jeftiniji za 50 dinara, i umesto 185,90 košta 135,90.

Cene svih ovih namirnica obeležene su žutom bojom, a u prodavnici su nam rekli da će vrlo brzo dobiti i neke druge uočljivije oznake. Na sniženju su i pojedini šamponi i deterdženti.

Hrvatska “Idea” u ovoj akciji spustila je cene za oko petnaestak proizvoda, pa se tako kilogram svinjske plećke može pazariti za 399,99 dinara, dok za juneća leđa treba izdvojiti 539,99. Kilogram luka košta 40,90, a jabuke zlatne delišes 144,90 dinara. “Idea” je odlučila da po nižoj ceni ponudi i jogurt “Moja kravica”, mleko “Dukat”, ajvar “K plus”, kafu “Grand”, maslac “Imlekov”, šećer “Sunoko”, Pionirovo “Medeno srce” i toalet papir “Perfeks”.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
trgovinski lanac trgovinski lanci kupovina sniženja proizvodi na sniženju potrošači socijalne korpe potrošačka korpa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana