Zvanični kurs Evra za dan 25.10.21. :: 117.5803 rsd
Tekst objavljen: 01.10.2012 7:46        


Kako pišu crnogorske Dnevne novine, građani Srbije nalaze se u najlošijoj poziciji u čitavom regionu kada se uporede cene goriva i prosečne zarade.

Srbi najteže zarade za benzin od sve "bivše braće"

Naime, crnogorski građani, sa prosečnom platom od 480 evra za pun rezervoar goriva (oko 50 litara) moraju da izdvoje 77 evra. To znači da ukoliko sebi žele da dozvole "luksuz" punog rezervoar, moraju za to da rade četiri dana.

U regionu, najgore je građanima Srbije. Oni za pun-rezervoar moraju da rade pet dana, odnosno čitavu jednu radnu sedmicu. Iako je benzin u Srbiji jeftiniji nego u Crnoj Gori i iznosi 1,42 evra, bitno su niže i plate, pa je prosečna 363 evra.
To je duplo više od Hrvata, dok je Slovencima potrebno da za pun rezervoar provedu svega jedan dan na poslu. I u Bosni i Hercegovine je bolja situacija, jer njihovi građani za pun rezervoar na poslu treba da provedu tri dana i šest sati, a gorivo kod njih košta 1,32 evra.

Od naših komšija, nabolja je situacija kod Hrvata. Da bi napunili rezervoar, oni u toku meseca za to treba da rade dva dana i dva sata. Prosečna plata u ovoj zemlji je 735 evra, a benzin košta 1,55 evra.

U regionu najbolje stoje Slovenci, čiji građani za svega jedan dan i nešto manje od dva sata zarade pun rezervor.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
SFRJ region standard cene goriva gorivo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana