Tekst objavljen: 11.02.2013 12:25        


Beograđanin, Ivan Malovrazić, pomalo besan što mu je Infostan poslao poslednju opomenu pred utuženje zbog neizmirenog duga prema tom javnom preduzeću od 104.155 dinara, poslao je mejl zameniku direktora JPK "Infostan". On je postavio samo tri logična pitanja.

Tri pitanja Infostanu ipak dobila odgovor

Sadržaj celog mejla je postavio na svojoj Fejsbuk stranici, koji je odmah počeo da se šeruje po ovoj društvenoj mreži.

Malovrazić je odmah na početku mejla napomenuo da će platiti celi iznos duga, a da neće trepnuti jer mu to njegova primanja dozvoljavaju, ali bi pre toga želeo da mu odgovore na tri pitanja.

1. Ako već plaćam grejanje, i to tokom cele godine, pa čak i kada je napolju 39 stepeni, zašto su moji radijatori hladni kada je napolju 8 stepeni? Zapravo, zašto su moji radijatori IKADA hladni kada plaćam grejanje 365 dana u godini?

2. Zašto plaćam održavanje zgrade sa liftom kada protekle 2012. od tri lifta dva nisu radila čak 82 dana?

3. Zašto plaćam zajedničku električnu energiju kada posle 18 sati u zimskom periodu ne mogu da vidi bravu svog stana, a često jedva nađem i dugme za pozivanje lifta u prizemlju?

I u pismu napominje da nije kratkovid i da ne koristi nakakva oftalmološka pomagala.
Gospodin Malovrazić još nije dobio odgovor od zamenika direktora ovog javnog preduzeća.
Da podsetimo, Infostan je poštujući zakonske propise bio prinuđen da prepusti profesionalnim izvršiteljima 2.000 korisnika koji u 2012. godini nisu izmirili čak nijedan račun.

Pročitajte sadržaj Malovrazićevog mejla:Nakon toga, iz Infostana su stigla obrazloženja za kritike revoltiranog građanina. Prenosimo vam odgovor u celosti.

Pošto je gospodin Ivan Malovrazić koristio društvene mreže da postavi pitanja, i mi ćemo da odgovorimo na isti način.

Infostan se samo i jedino bavi naplatom usluga komunalnih preduzeća te je mail poslat na pogrešnu adresu. Ali da odgovorimo:

1. Za grejanje su nadležne Beogradske elektrane a reklamacije se prijavljuju za grejanje na telefon: 2093-011 (07.00-20.00 sati). Reklamacije se rešavaju promptno. Način naplate je da se iznos plaća preko cele godine, mesečno da bi račun bio manji, nego da se plaća samo preko grejne sezone. Složićete se da je poprilično glupo da radijatori greju preko cele godine, na primer leti...

2. To je pitanje za predsednika Skupštine stanara zgrade. Možda je potrebno investiciono održavanje koje ne pokriva sklopljen ugovor. Pitajte ga, i nas zanima.

3. Zajednička električna energija se plaća zato što je zgrada u vlasništvu svih stanara pa i Vas. Na sastanku Skupštine stanara zgrade, podnesite zahtev da se instaliraju sijalična mesta ispred lifta ili gde god već treba.

Nadam se da smo pomogli sa našim odgovorom.

I sada i ubuduće stojimo na raspolaganju.

Informativna služba JKP Infostan Beograd

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    zoran 11.02.2013 15:44

    A zasto onda vama da placamo kad nemate nista sa tim stavkama ?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
komunalije računi troškovi Beograd infostan

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana