Tekst objavljen: 06.03.2013 9:50        


Trojica od petorice bivših fudbalera proglasi bankrot u roku od pet godina od završetka karijere, objavio je Humanitarn fond za pomoć bivšim fudbalerima Premijer lige (XPro).

Većina fudbalera bankrotira iako zarađuju milione

Uprkos činjenici da igrači prosečno zarađuju oko 35.000 evra nedeljno, mnogi od njih potroše novac, ili ga pogrešno investiraju, dok ga svaki treći izgubi na skupim brakorazvodnim parnicama.

XPro je saopštio da pomaže brojnim bivšim igračima, među kojima je i bivši fudbaler Aston Vile i engleski reprezentaztivac Li Hendri, koji je proglasio bankrot u januaru prošle godine.
- To možda zvuči neverovatno navijačima, ali se ovo zaista dešava u engleskom fudbalu - rekao je šef XPro Džef Skot, bivši igrač Stouka, Lestera i Birmingema.

Sa druge strane, izvršni šef Asocijacije profesionalnih igrača Gordon Tejlor ne slaže se sa podacima koje je izneo XPro, već ističe da je broj onih koji bankrotiraju između deset i 20 odsto.

- Fudbaleri se nađu u problemima jer ne mogu da zarađuju toliki novac kada završe karijeru. Zato ohrabrujemo mlade igrače da štede za budućnost, za vreme kada budu završili profesionalnu karijeru inače neće moći da žive istim stilom kao dok su igrali - rekao je Gordon.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
fudbal fudbaler fudbaleri sport sportisti bankrot engleska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana