Stepenasta štednja

Objavljeno: 10.03.2008


Novosti iz banaka izvor: Raiffeisen bank-Beograd

U svim filijalama Raiffeisen banke a.d. širom Srbije možete koristiti novi atraktivni štedni proizvod - stepenastu štednju.
Stepenasta štednja objedinjuje oročenu štednju po stimulativnim kamatnim stopama, ali se za razliku od klasične oročene štednje razlikuje po tome što klijent ima mogućnost raspolaganja sredstvima u svakom trenutku. Takođe, za razliku od standardne štednje, kamata nije konstantna, nego se povećava nakon svakog unapred određenog vremenskog perioda oročenja takozvane stepenice.

Po ovom novom modelu stepenaste štednje moguće su samo uplate u valutama EUR i RSD. Za uplate u valuti EUR minimalni iznos svake uplate ne može biti manji od EUR 500, dok za uplate u valuti RSD nije definisan minimalni iznos.
Postoji sedam nivoa kamatnih stopa odnosno sedam stepenica u okviru maksimalno predviđenog roka od 36 meseci.
Posle svakog perioda oročenja, stimulativna kamatna stopa postaje sve viša i od početnih 3% povećava se na 10% u poslednjem periodu oročenja u valuti EUR, odnosno od početnih 6% povećava se na 12% u poslednjem periodu oročenja u valuti RSD.
Takođe, posle svakog perioda oročenja, takozvane stepenice, iznos kamate se pripisuje glavnici.
Po ovom modelu štednog računa moguće su naknadne uplate sa već ugovorenim rokom oročenja od 36 meseci.
Prilikom Vašeg zahteva za isplatu sredstava uvek se vrši prvo isplata sredstava koja su prvo uplaćena, i tom prilikom kamatna stopa za poslednji period oročenja neće biti korigovana na kamatnu stopu po viđenju, već na kamatnu stopu koja važi za prethodni period tj. na nižu stepenicu.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana