Saradnja Čačanske banke, EBRD i Frankfurt School of Finance & Management

Objavljeno: 11.07.2007


Novosti iz banaka izvor: Čačanska banka-Čačak

U septembru 2006.godine potpisan je sporazum o dokapitalizaciji od strane Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), čime je ova međunarodna finansijska institucija postala vlasnik 25 odsto kapitala Banke.

Svojom strateškom orijentacijom na razvoj malih i srednjih preduzeća i privatnog preduzetništva, kroz povećanje broja klijenata, plasmana, razvoj novih usluga, Banka je znatno poboljšala tržišne pozicije kroz proširenje poslovne mreže u regionima zapadne i centralne Srbije, što je bitno za ravnomeran privredni razvoj zemlje.

Čačanska banka dobro funkcioniše i ima stabilnu osnovu za dalji rast i razvoj. EBRD je Čačanskoj banci dao takozvanu trgovinski liniju, odnosno garanciju trgovinskih aranžmana za klijente. Naime, Evropska Banka za obnovu i razvoj odobrila je 2004.godine kreditnu liniju od 5 mil. EUR Čačanskoj Banci za kreditiranje malih i srednjih preduzeća. Paralelno s kreditnom linijom, EBRD je obezbedila sredstva za tehničku pomoć Čačanskoj Banci od Evropske Unije.

Konsultantska kuća “Frankfurt School of Finance & Management” je sprovodila projekat tehničke pomoći od 20.06.2005. do 20.06.2007. godine. Veoma uspešna saradnja Čačanske banke i konsultantskog tima dovela je do realizacije ugovorenog projekta u celini.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana