Promena imena u KBC banka

Objavljeno: 13.03.2008


Novosti iz banaka izvor: A banka-Beograd

Promenom imena A Banka je od 6. marta registrovana pod novim imenom – KBC Banka ad Beograd, saopštila je ta banka.
Sva sredstva plaćanja i instrumenti obezbeđenja su i dalje na snazi do svog isteka, nakon čega će banka izdati nove sa imenom KBC Banka, navodi se u saopštenju.
KBC Banka ima razgranatu poslovnu mrežu koju čine 43 poslovnice na teritoriji cele Srbije. Do kraja godine je u planu otvaranje 25 poslovnih jedinica sa posebnim fokusom na Beograd. KBC nudi svojim klijentima raznovrstnu paletu proizvoda za stanovništvo i korporativne klijente.
KBC grupa je jedan od vodećih evropskih finansijskih koncerna. Bankarsko-osiguravajuća grupa koja kroz mnogobrojne prodajne kanale pruža usluge stanovništvu i korporativnim klijentima, uglavnom malim i srednjim preduzećima. Vlasnik A banke Grupa KBC postala je u junu 2007. godine, kada je preuzela svih 107.824 akcija te beogradske banke za 96,5 miliona evra.
KBC zauzima vodeću poziciju na svoja dva domaća tržišta u Belgiji i centralnoj i istočnoj Evropi i izvan toga (Češka republika, Mađarska, Poljska, Slovačka, Slovenija, Bugarska, Rumunija i Rusija). KBC takođe ima široku mrežu u oblasti ličnog bankarstva (u osam zapadnoevropskih zemalja).
izvor:B92

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana