Bez troškova obrade stambenih kredita do 1. maja

Objavljeno: 17.03.2008


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG-Beograd

Eurobank EFG je pripremila nove povoljnosti za klijente koji se odluče da kupe stan na kredit. U toku promotivnog perioda, od 17. marta do 1. maja 2008. godine, svi građani koji budu podneli zahtev za stambeni kredit, biće oslobođeni plaćanja troškova obrade kredita, a uz to će dobiti i specijalan poklon od svog Savetnika za stambene kredite.

Od kada posluje u Srbiji, Eurobanka je odobrila 5.500 stambenih kredita i plasirala 160 miliona evra u stambeno kreditiranje.

Najbolji savet za kreditiranje kupovine stana zainteresovani građani mogu dobiti kod Savetnika za stambene kredite lociranih u preko 100 filijala Eurobanke širom Srbije, koji će ih voditi kroz ceo proces podizanja kredita i prikupljanja neophodne dokumentacije. Kako bi blagovremeno bili obavešteni o maksimalnom iznosu pozajmice koja im može biti odobrena za kupovinu nekretnine, klijenti imaju mogućnost dobijanja besplatnog preliminarnog odobrenja stambenog kredita koje Banka izdaje samo na osnovu nekoliko neophodnih dokumenata u rekordnom vremenu od 48 sati.

Nominalna kamatna stopa za kredite u švajcarskim francima iznosi 4,85 odsto (tj. od tromesečni Libor plus 2,2 odsto; EKS 5,32 odsto), a za kredite indeksirane u evrima 7,03 odsto (tj. od tromesečni Euribor plus 2,7 odsto; EKS 7,59 odsto). Rok otplate može biti i do 30 godina, pri čemu klijent ima mogućnost da u toku prve godine otplate kredita ne plaća glavnicu već samo kamatu kako bi rasteretio svoj budžet.


- Zahvaljujući poverenju koje su nam ukazali klijenti, zauzeli smo poziciju jedne od vodećih banaka u sektoru stambenih kredita u Srbiji. Eurobanka EFG je odobrila kredite u vrednosti od 137 miliona evra koji su osigurani kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita i time ostvarila tržišni udeo od 17 odsto. Drugim rečima, skoro svaki peti građanin veruje Eurobanci EFG pri donošenju jedne od najvažnijih odluka u životu, a to je kupovina stana ili kuće. Stoga ulažemo napore da redovno obezbeđujemo dodatne prednosti za svoje klijente, što odluku od životne važnosti o rešavanju stambenog pitanja čini lakšom, istakao je Kyriakos Xydis (Kirijakos Ksidis), član Izvršnog odbora Sektora za rad sa stanovništvom u Eurobank EFG Štedionici.


U stalnoj ponudi stambenih kredita Eurobanke nalaze se i sledeće povoljnosti:
• Stambeni krediti za nerezidente (drzavljane Republike Srbije koji žive i rade u inostranstvu) i rezidente (strane državljani koji na osnovu radne vize i boravišne dozvole zive i rade u Republici Srbiji),
• Finansiranje do 100 odsto kupoprodajne cene, uz drugu nekretninu kao obezbedjenje kredita čija je tržišna vrednost bar 30 odsto viša od iznosa kredita, ili finansiranje do 90 odsto kupoprodajne cene, ukoliko je predmet kreditiranja i predmet zaloge,
• Mesečna rata do iznosa od 50 odsto mesečnih primanja, pri čemu se u kreditnu sposobnost, takođe, uključuju i dodatni redovni prihodi, ugovor o zakupu, autorski i ostali honorari, alimentacija i slično,
• Najširi spektar proizvoda: kupovina, gradnja, proširenje, adaptacija, rekonstrukcija, modernizacija, refinansiranje, krediti za neuknjižene objekete i objekte u izgradnji, krediti za montažne objekte,
• Mogućnost uključenja ostalih troškova (troškova NKOSK-a, obrade zahteva i poreza) u iznos kredita,
• Mogućnost uključenja solidarnog dužnika u cilju poboljšanja otplatnog kapaciteta, a samim tim i visine kredita,
• Odobravanje kredita bez žiranata i depozita, obaveze životnog osiguranja i otvaranja tekućeg računa.

Sve dodatne informacije o novinama banke vezanim za novu ponudu stambenih kredita građani mogu dobiti i besplatnim pozivom na Euro PHONE: 0800 1111 44.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana