Subvencionisani krediti za poljoprivredna gazdinstva

Objavljeno: 24.03.2008


Novosti iz banaka izvor: Komercijalna banka-Beograd

Komercijalna banka počela je da odobrava kratkoročne poljoprivredne kredite - KOMBANK AGRAR, uz subvenciju Ministarstva poljoprivrede, fizičkim licima – nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.
Kratkoročni krediti odobravaju se za pripremu proizvodnje i nabavku repromaterijala za prehrambenu proizvodnju (obrtna sredstva, opremu i dr.), sa rokom otplate do godinu dana. Maksimalni iznos kredita je do 500.000 dinara, a efektivna kamatna stopa za kratkoročne kredite je 5%, na godišnjem nivou. Kredit se otplaćuje jednokratno, po isteku perioda korišćenja kredita.
Sredstvo obezbeđenja za kredit do 150.000 dinara je blanko menica korisnika kredita, a za kredite više od 150.000 dinara blanko menica korisnika kredita i žirant, zaposleno lice ili nosilac poljoprivrednog gazdinstva.
Neophodna dokumentacija za ovu vrstu kredita je zahtev, koji se može podići u ekspoziturama Banke, fotokopija lične karte, poresko rešenje iz prošle godine i potvrda o izmirenim poreskim obavezama - ne starije od mesec dana.
Prijem zahteva obavlja se u celoj mreži od 270 ekspozitura Komercijalne banke u zemlji.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana