U pripremi investicioni fond

Objavljeno: 23.04.2008


Novosti iz banaka izvor: Societe Generale banka-Beograd

Sosijete ženeral banka u Srbiji najavila je da će u ovoj godini osnovati penzijski fond i osiguravajuće društvo.
Zahtevi za osnivanje dobrovoljnog penzijskog fonda i osiguravajućeg društva su predati Narodnoj banci Srbije i očekuje se da će centralna banka u roku od mesec dana izdati dozvole za rad, kazala je novinarima član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke u Srbiji Sonja Miladinovski.
"Stanje u Srbiji trenutno nije baš povoljno za pokretanje tih finansijskih institucija, ali su to dugoročne aktivnosti i u skladu sa planovima Sosijete ženeral za srpsko tržište", istakla je ona.
Predsednik Upravnog odbora Sosijete ženeral banke u Srbiji Goran Pitić ocenio je da će penzijski fond dostići solidnu poziciju u roku od dve do tri godine i dodao da banka nije odustala ni od pokretanja investicionog fonda.
Pitić je najavio i da će Sosijete ženeral banka u ovoj godini izvršiti "ozbiljnu dokapitalizaciju", ali nije precizirao o kolikoj se sumi. Podsetio je da je u 2007. izvršena dokapitalizacija od 50 miliona evra.
On je kazao i da Sosijete ženeral banka zajedno sa drugim bankama i Narodnom bankom Srbije radi na pronalaženju novog modela za obezbeđenje likvidnosti i prohodnosti deviznog tržišta u Srbiji.
izvor:B92

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana