Kapital preko milijardu evra

Objavljeno: 09.05.2008


Novosti iz banaka izvor: Vojvođanska banka-Novi Sad

Vojvođanska banka postala je "glavni stub" poslovanja grčke NBG grupe u Srbiji nakon preuzimanja krajem 2006. godine i spajanja sa NBG Beograd u februaru ove godine, izjavio je danas predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke Marinis Stratopoulos.
On je u razgovoru sa novinarima istakao da je NBG grupa posvećena investicijama u Vojvođansku banku, tako da je u prošloj godini akcijski kapital povećan za 80 miliona evra, a profit banke iznosio je 2007. oko 24 miliona evra, što je 10 miliona više nego u prethodnoj godini.
Udružene aktivnosti Vojvođanske banke i NBG Beograd rezultirale su aktivom od preko milijardu evra, a u poređenju sa prethodnom godinom kreditni plasmani povećani su za 30 odsto na 770 miliona evra, obim kredita stanovništvu povećan je za 48 odsto, a ukupni depoziti porasli su za 15 odsto i dostigli 570 miliona evra.
Vojvođanska banka posluje putem treće najveće mreže u Srbiji, koja se sastoji od 204 poslovne jedinice širom zemlje.
Stratopoulos je naglasio da su potencijali za uspešnu budućnost Vojvođanske banke bazirani na uspešnom poslovanju NBG grupe, koja je prošlu godinu završila sa mrežom od 1.600 filijala, bazom od 12,5 miliona klijenata i izvanrednim finansijskim rezultatima.
Ukupna aktiva grupe dostigla je 90,4 milijarde evra, što je rast u odnosu na 76,4 milijarde u 2006. godini. Kapital iznosi 6,5 milijardi evra, dok je profit pre oporezivanja iznosio 1,7 milijardi evra, što je povećanje od 67 odsto u odnosu na 2006. godinu.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana