Kombank InFond počeo sa radom

Objavljeno: 29.05.2008


Novosti iz banaka izvor: Komercijalna banka-Beograd

Investicioni fond Komercijalne banke Kombank infond počeo je danas da investira i na kraju dana će objaviti prvu vrednost investicione jedinice.

Tokom javnog poziva koji je trajao od 29. aprila do 23. maja prodate su 134.062 jedinice po ceni od hiljadu dinara i prikupljeno je 134,06 miliona dinara, kazao je direktor Fonda Danilo Vuksanović.

Prema njegovim rečima, na zatvaranju javnog poziva, 23. maja, Kombank infond je imao 398 članova, a iznos prikupljenih sredstava je premašio očekivanja menadžmenta Fonda.

Fondom upravlja društvo za upravljanje fondovima Kombank invest, čiji vlasnik i osnivač je Komercijalna banka. Kombank infond je fond rasta vrednosti imovine. Informacije o fondu mogu se pronaći na Internet sajtu fonda www.kombankinvest.com.

Tokom javnog poziva Kombank Infond nije uzimao naknadu za ulazak u fond, a nakon javnog poziva naknada se kreće od 2,5 odsto za iznos do 300 hiljada dinara, do 0,5 odsto za iznos od pet do deset miliona dinara, a za više od deset miliona dinara naknada se ne naplaćuje.

Za prodaju jedinica naknada iznosi jedan odsto do jedne godine članstva u fondu, 0,5 odsto za period od jedne do dve godine, a za izlazak iz fonda nakon više od dve godine članstva naknada se ne naplaćuje.

U Srbiji trenutno radi deset otvoren ih investicionih fondova, vrednost njihove imovine 27. maja se kretala u rasponu od 18,8 miliona do 869,8 miliona dinara, a cena jedinica od 772,06 dinara do 1150,34 dinara.
izvor:B92

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana