37 miliona evra za poljoprivrednike

Objavljeno: 24.06.2008


Novosti iz banaka izvor: Hypo Alpe-Adria-Bank-Beograd

Hipo Alpe Adrija banka odobrila je za četiri godine 37 miliona evra kredita poljoprivrednicima, a i ove godine će odobravati zajmove agraru pod povoljnim uslovima.

Iznos kredita je od 5.000 do 300.000 evra, sa rokom otplate od 3 do 5 godina i fiksnom kamatom od 11,3 odsto godišnje. Poček je najmanje godinu, a najviše dve godine i vrši se u jednakim tromesečnim, polugodišnjim i godišnjim anuitetima.

Novac se odobrava za izgradnju i dogradnju objekata, nabavku opreme, kao i finansiranje poljoprivredne i prehrambene proizvodnje, i podrazumevaju subvencionisanje od 12 do 20 odsto dela glavnice kredita.

Hipo Alpe Adrija banka je već sklopila ugovore o saradnji sa svim značajnijim dobavljačima opreme i mehanizacije za poljoprivredu, čime je poljoprivrednicima omogućeno kreditiranje pod najpovoljnijim uslovima, na rok i do 10 godina, uz period počeka do 2 godine i sa fleksibilnim obezbeđenjem, navodi se u saopštenju te banke.

Korisnici kredita mogu biti pojedinci i pravna lica upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Procedura odobravanja, kako se očekuje, trajaće oko 10 dana, a zahtevi se mogu podneti u svakoj od 40 filijala i ekspozitura Hipo banke širom Srbije.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana