Nove kamate za preduzeća

Objavljeno: 30.06.2008


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka-Beograd

Prokredit banka u Srbiji počela je da odobrava dinarske kredite preduzećima sa rokom otplate do pet godina uz efektivnu kamatnu stopu od 16,42 odsto godišnje.

Novi krediti se odobravaju u iznosima do dva miliona dinara, navodi se u saopštenju. Specijalna ponuda za dinarske i devizne kredite važiće do septembra ove godine.

Prokredit banka je istovremeno preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima za deset odsto snizila kamate na kredite za kupovinu opreme, vozila i poslovnog prostora u evrima, tako da je efektivna kamatna stopa od 11,32 odsto godišnje.

Za kredite od deset do 25 hiljada evra sa rokom otplate do 60 meseci dovoljan je samo žirant ili zalog, bez hipoteke, dok je za kredite u iznosu preko 25 hiljada evra sa rokom otplate preko 60 meseci dovoljna samo hipoteka, bez žiranta.

Banka je do sada odobrila više od 300 hiljada evra kredita čime je investirala više od 1,4 milijardi evra u Srbiji, a 80 kredita odsto su plasmani malim i srednjim preduzećima.

Depozitna baza banke premašuje iznos od 400 miliona evra, izdato je 140 hiljada platnih kartica, dok je ukupan broj klijenata u Srbiji premašio 330 hiljada.

Prokredit banka trenutno obavlja poslovanje kroz mrežu od 74 ekspoziture u 45 gradova Srbije sa više od 1.800 zaposleni h.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana