Prihod 8,7 miliona €

Objavljeno: 11.07.2008


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG-Beograd

Prihod Evrobanke EFG u prvom kvartalu ove godine iznosio je 8,7 miliona evra, što je 200 odsto više nego istom periodu 2007.

"Krediti su porasli za 78 odsto, a depoziti za 20 odsto, a kapital za 50 odsto", rekao je dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Evrobanke EFG Beograd Stavros Joanu, dodajući da je rast prihoda u odnosu na troškove veći od 55 odsto.

On je rekao da banka ima dobru poziciju i nalazi se među pet vodećih u Srbiji, po tržisnom učešću i bilansnoj aktivi. "Do sada smo otvorili 122 filijale i osam centara za korporativni razvoj", rekao je on i dodao da je do kraja godine ne planiraju povećanje poslovnica, već da rade na jačanju 22 koje su otvorene od početka godine.

Joanu je naveo da je banka od početka godine dva puta povećavala kapital, što je ukupno oko 120 miliona evra i da je to dovoljno za ovu godinu, a da će krajem godine biti doneta odluka za 2009. godine.

Joanua je kazao i da ta banka posmatra tržište i dalju privatizaciju banaka u Srbiji. "Pažljivo posmatramo i oči su nam otvorene. Očekujemo da nova će nova Vlade Srbije ubrzati privatizaciju banaka", rekao je on.

Novi predsednik Izvršnog odbora Evrobanke EFG Beograd Filipos Karamanolis izjavio je da očekuje makroekonomsku i političku stabilnost u Srbiji, koja će toj banci omogućiti da se razvija i pomogne razvoju srpske privredi.

Evrobanka EFG štedionica je članica Evrobank EFG grupe, evropske bankarske organizacije koja ima ukupnu aktivu od preko 68 milijardi evra.
izvor:B92

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana