Odobreno 64 miliona kredita

Objavljeno: 29.08.2008


Novosti iz banaka izvor: Opportunity Banka-Novi Sad

Oportuniti banka je za dve i po godine početnicima u biznisu isplatila 780 start ap kredita u iznosu od 5,2 miliona evra.

Do sada je od osnivanja Oportjniti banka isplatila više od 64 miliona evra kredita za preduzetnike, mala i srednja preduzeća i poljoprivrednike, a od toga je oko 40 odsto isplaćenio u poslednjih godinu dana.

Od početka rada 2002. Oportuniti banka kreditima je podržala otvaranje 5.000 novih i opstanak 40.000 radnik mesta u Srbiji, a u poslednjih godinu dana 1.500 novih i 10.000 postojećih radnih mesta.

Oportjuniti banka usmerena je na pužanje finansijskih usluga preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima i poljoprivrednicima. Specifičnost su takozvani start-ap krediti za pokretanje biznisa, koji se mogu dobiti bez prethodne poslovne istorije i biznis plana.

Vladimir Bura, šef filijale Oportjniti banke u Beogradu kaže da najveći broj kredita koje banka odobri, su oni namenjeni preduzetnicima sa kojima banka posluje od početka.

"Kako se razvijaju preduzeća tako se razvija i naš odnos. Najčešći kljenti su preduzetnici čiji je prvi kredit iznosio 5.000 evra, a potom su im kako su proširivali posao odobravane veće sume", objašnjava Bura.

Inače, samo u Beogradu Oportjuniti banka ima više od 500 aktivnih klijena ta, od čega se polovina portfolia odnosi na mikro poslovne kredite do 10.000 evra.

Najveći inters klijenti pokazuju za delatnost trgovine, dok je poljoprivredna delatnost karakteritstična za klijente van Beograda.
izvor:B92

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana