Krediti agraru

Objavljeno: 04.09.2008


Novosti iz banaka izvor: Komercijalna banka-Beograd

Komercijalna banka je počela da prima zahteve građana i preduzetnika za dugoročne poljoprivredne kredite "Kombank agrar".

Zajmovi se odobravaju uz subvenciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Zahtevi za tu vrstu kredita mogu podneti nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i fizička lica koji imaju otvoren namenski poljoprivredni tekući račun u Komercijalnoj banci.

Dugoročni subvencionisani poljoprivredni krediti odobravaju se za izgradnju i dogradnju objekata, nabavku sredstava, opreme, finansiranje aktivnosti vezanih za obavljanje poljoprivredne i prehrambene proizvodnje.

Rok otplate "Kombank agrar" kredita je tri do pet godina osim za zasade vinove loze i jezgrastih voćnih vrsta, za koje je predviđen rok otplate do 10 godina, uz grejs period od godinu dana. Maksimalan iznos kredita je do 300 hiljada evra, minimalan 5.000 evra, a kamatna stopa je fiksna i iznosi 9,95 odsto na godišnjem nivou.

Država subvencioniše 15 odsto za kredite namenjene podizanju višegodišnjih zasada, zasada vinove loze i jezgrastih voćnih vrsta, kao i 20 odsto za izgradnju i kupovinu sistema za navodnjavanje i opreme za navodnjavanje i 12 odsto za ostale poljoprivredne namene.

Prijem i preuzimanje obrazaca zahteva obavlja se u svim ekspoziturama Komercijalne banke u Srbiji, navedeno je u saopštenju.
izvor:B92

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana