Štednjom i do 20%

Objavljeno: 04.09.2008


Novosti iz banaka izvor: Banca Intesa-Beograd

Nova dinarska štednja Banke Inteza omogućava da građani na kraju roka oročenja od 12 meseci dosegnu kamatu od 20 procenata.

Građani na taj način mogu da štede prema svojim trenutnim finansijskim mogućnostima, uz mesečno uvećavanje početnog uloga i kamatne stope novim uplatama i uz mogućnost da novac podignu u svakom trenutku.

Posebna pogodnost je što je povećanje štednje moguće i prenosom sredstava putem trajnog naloga sa svih tipova dinarskih i deviznih računa u fiksnom iznosu, te štediše nisu u obavezi da dolaze u banku kako bi izvršili novu uplatu.

Depozit za "Skala“ štednju mogu položiti svi građani, ukoliko uz ličnu kartu otvore dinarski račun i na njega polože minimalni početni ulog u iznosu od pet hiljada dinara (klijenti koji poseduju Inteza Hit tekući račun), odnosno deset hiljada dinara za ostale građane.

Prema rečima člana Izvršnog odbora Banke Inteza Dejana Tešića, štednja u domaćoj valuti je u trenutnim tržišnim uslovima isplativija. Na primer, ukoliko neko oroči depozit od 1.250 evra, nakon roka oročenja od šest meseci obračunata kamata iznosi 25,67 evra, a ukoliko na isti period uloži sto hiljada dinara, što je dinarska protivvrednost navedenog iznosa, obračunata neto kamata iznosi 6.066 dinara.

Ukoliko tokom čitavog per ioda oročenja od 12 meseci nema novih uplata, kamata se obračunava po stopi od sedam odsto, koja je važila za početni ulog, navedeno je u saopštenju.
izvor:B92

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana