20 poljoprivrednih kredita za mesec dana

Objavljeno: 12.09.2008


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka-Beograd

ProCredit banka je tokom mesec dana od početka prijema zahteva za dugoročne subvencionisane kredite u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, primila i obradila blizu 100 zahteva, od kojih je odobreno i isplaćeno 20 kredita u vrednosti od oko 500.000 evra, a u narednih nekoliko dana se očekuje dobijanje saglasnosti Ministarstva i isplata preostalih obradjenih zahteva.

Ministarstvo učestvuje u iznosu glavnice dugoročnog kredita sa 20% za izgradnju i kupovinu sistema za navodnjavanje, kao i opreme za navodnjavanje, sa 15% za podizanje višegodišnjih zasada, zasada vinove loze i jezgrastih voćnih vrsta, i sa 12% za ostale aktivnosti poljoprivredne i prehrambene proizvodnje. Rokovi otplate su od 3 do 5 godina, iznosi su od 5.000 do 300.000 evra, a efektivna kamatna stopa je 12,5% godišnje. Krediti imaju odloženi rok vraćanja glavnice od 12 meseci, tokom kog se obračunava i naplaćuje samo kamata, a po njegovom isteku otplata se vrši u jednakim tromesečnim ratama. Procedura je veoma jednostavna, potrebno je samo najbližoj ekspozituri ProCredit banke podneti zahtev uz ličnu kartu i ceo proces se završava u roku od 10 dana.

U toku je i specijalna ponuda ProCredit banke, koja traje do kraja septembra, a namenjena je svim poljoprivrednicima koji žele da ulažu u svoje gazdinstvo i unaprede proizvodnju kupovinom nove ili polovne opreme i mehanizacije. Tokom akcije, kamate su snižene za oko 10 % u proseku, minimalni iznos kredita je 5000 Evra, rok otplate je do 7 godina, a kamatne stope su fiksne za ceo rok otplate kredita. Postoji i mogućnost odobravanja perioda odložene otplate, a takođe i prilagođavanja plana otplate sezonskom karakteru proizvodnje.

ProCredit banka ima široku ponudu poljoprivrednih kredita, dinarskih i indeksiranih u evrima, za različite namene, a u ponudi su uvek i povoljniji krediti za redovne klijente i klijente koji koriste još neke usluge banke, pošto banka nudi poljoprivrednicima kompletnu i zaokruženu uslugu i kao poljoprivrednom proizvođaču i kao fizičkom licu, uključujući i debitne i kreditne platne kartica koje su zamenile čekove (Visa, Master, Dina).

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana