Profit 9 miliona evra za 8 meseci

Objavljeno: 15.09.2008


Novosti iz banaka izvor: Volksbanka-Beograd

Volks banka u Srbiji imala je profit od devet miliona evra u prvih osam meseci ove godine, izjavio predsednik Izvršnog odbora te banke Aksel Humel.

On je rekao da se do kraja ove godine očekuje da profit premaši 10 miliona evra, odnosno da bude oko tri puta veći nego 2007, kada je bio 3,7 miliona evra. "Odlični poslovni rezultati ostvareni su zahvaljujući rastu svih segmenata poslovanja banke, naročito brzom rastu stambenih kredita i plasmana u projektnom finansiranju", naveo je Humel.

Volksbanka je povećala broj poslovnica sa devet na 26, a broj klijenata banke raste za oko 1.500 mesečno u tom periodu.

Bilansna aktiva banke u avgustu je dostigla 700 miliona evra, po čemu banka zauzima tri odsto srpskog bankarskog tržišta.

Humel je dodao da u stambenim kreditima Folksbanka zauzima više od 10 odsto srpskog tržišta, s plasmanima od 350 miliona evra.

Humel je naveo da banka sada nudi kompletnu paletu usluga klijentima, sve vrste kredita i štednje, jedna je od dve banke na srpskom tržistu licenciranih za izdavanje osiguravajućih proizvoda, a u ponudi ima i strukturirane depozite i jedinice investicionih fondova.

Austrijska Volksbank u Srbiji posluje od 2003, a trenutno ima više od 50.000 klijenata.
izvor:Emportal

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana