Kastodi poslovi

Objavljeno: 19.09.2008


Novosti iz banaka izvor: Societe Generale banka-Beograd

Sosijete Ženeral Banka Srbija, u svojstvu univerzalne banke, pruža kastodi usluge jos od 2005. godine, kada je za ovu vrstu poslova licencirana od Narodne banke Srbije i Komisije za hartije od vrednosti.

Od sredine 2008. godine, Sosijete Ženeral Banka Srbija je postala deo globalne kastodi mreže Sosijete Ženeral Grupacije. Ova kastodi mreža, pod imenom Societe Generale Securities Services (SGSS) je lider u ovim uslugama kako na evropskom, tako i na svetskom nivou, sto je potvrđeno i brojnim prestižnim priznanjima.

Uključivanjem kastodi banke Sosijete Ženeral Srbija u globalni servis SGSS-a, klijenti koji posluju u Srbiji preko naše banke će biti u dodatnoj prednosti - domaći klijenti, koji u skladu sa domaćom regulativom imaju mogućnost investiranja u inostrane hartije od vrednosti će pod najpovoljnijim uslovima dobijati brz pristup međunarodnim tržištima i kompletne kastodi usluge za svoje portfelje u inostranstvu (staranje, saldiranje, poreski tretman, naplate kupona i dividendi itd.)., dok će strani investitori, nezavisno od toga da li su već klijenti SGSS ili nisu, u kastodi banci u Srbiji naći potpunu podršku i praćenje na lokalnom nivou za sva svoja ulaganja u domaće hartije od vrednosti.

Na taj način, za svakog klijenta kastodi banke Sosijete Ženeral u Srbiji, kako postojećeg, tako i potencijalnog, obezbeđuje se jednoobrazan nivo servisiranja, prepoznatljiv po visokom kvalitetu i profesionalizmu širom sveta. (Economy, 18. septembar)

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana