Tipsi - štednja za budućnost

Objavljeno: 23.09.2008


Novosti iz banaka izvor: Metals banka-Novi Sad

Povodom Dečje nedelje, koja se obeležava od 1. do 7. oktobra, Metals banka u Novom Sadu je za najmlađe štediše, one do 16 godina, pripremila posebne stimulativne uslove štednje. "Tipsi – štedi za budućnost" naziv je promotivne akcije u kojoj godišnja kamatna stopa iznosi neverovatnih 11 procenata za oročene devizne uloge od jedne do deset hiljada evra, na period od godinu dana. Promotivni period dečje štednje započeće 1. oktobra i trajaće do kraja nedelje štednje – do 7. novembra.

Promotivne pogodnosti predviđene su i za odrasle. Naime, od 22. septembra do 30. okrobra ove godine Metals banka nudi svim građanima mogućnost da oroče devizna sredstva po najpovoljnijim uslovima na tržištu. Kamatna stopa u promotivnom periodu za evre, bez obzira na visinu oročenog uloga, iznosi 8,5 posto godišnje (za period od godinu dana), odnosno osam posto godišnje za period od šest meseci.

Metals banka, međutim, time ne završava s prijatnim iznenađenjima za štediše. U Nedelji štednje, od 31. oktobra do 7. novembra, štedišama će biti ponuđeni još povoljniji uslovi.

Kamatne stope na dinarsku oročenu štednju nisu se menjale, s obzirom na to da su te kamate u Metals banci već dugo izuzetno konkurentne. Za oročenu dinarsku štednju godišnja kamata iznosi do 16,77 posto, a kao i u slučaju devizne štednje, efektivna kamatna stopa jednaka je nominalnoj.
izvor:Građanski list

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana