Krediti preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

Objavljeno: 17.07.2009


Novosti iz banaka izvor: Komercijalna banka-Beograd

Komercijalna banka je nedavno sklopila ugovor sa jednim od najvećih fondova za mikrofinansiranje, Evropskim fondom za Jugoistočnu Evropu (EFSE), na bazi koga je u filijalama širom zemlje počela sa odobravanjem kredita preduzetnicima, mikro i malim preduzećima u privatnom vlasništvu. Obzirom da je Banka prepoznata kao izuzetno kvalitetan partner za efikasnu realizaciju kredita mikroklijentima, Komercijalnoj banci su stavljena na raspolaganje sredstva u iznosu od 20 mil. evra, što je do sada najjači ugovor u ovom delu Evrope.

Krediti iz ove kreditne linije odobravaju se za:

- finansiranje obrtnih sredstava, izvoza, zaliha i potraživanja. Rok otplate kredita za ove namene je 36 meseci, uz odloženi period otplate ( grace period) do 3 meseca. Maksimalni iznos kredita je 100.000, a minimalni 1.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti. Kamatna stopa na godišnjem nivou je 10,50%;
- kupovinu opreme, mašina i vozila, kupovinu ili izgradnju poslovnog prostora i refinansiranje sopstvene investicije koja je realizovana u poslenjih 12 meseci. Maksimalni iznos kredita je 100.000 evra, a minimalni 3.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti. Rok otplate kredita je do 60 meseci, bez grace prioda za kupovinu vozila i do 6 meseci grace perioda za ostale namene. Kamatna stopa je 9,75%, na godišnjem nivou.
Krediti se otplaćuje u mesečnim anuitetima.

Svi zahtevi za ove kredite stavljaju se u proceduru odmah po kompletiranju potrebne dokumentacije i u najkraćem roku biće obrađeni, a sredstva stavljena na raspolaganje korisnicima koji ispunjavaju uslove.

Detaljnije informacije preduzetnici, vlasnici mikro i malih preduzeća, mogu da dobiju u svim Filijalama Komercijalne banke, pozivom Kontakt centra na brojeve: 011 20 18 600 ili 0700 800 900 i na sajtu Banke www.kombank.com

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana