Intesa Uno – maksimalna sigurnost za štedne uloge

Objavljeno: 10.09.2009


Novosti iz banaka izvor: Banca Intesa

Beograd (10. septembar) – Zahvaljujući stabilnosti i finansijskoj snazi grupacije kojoj pripada, Banca Intesa je ponudila jedinstven proizvod na našem tržištu –Intesa Uno štednju, sa direktnom garancijom Intesa Sanpaola.
Ovaj štedni proizvod prvenstveno je namenjen građanima koju su u periodu eskalacije ekonomske krize povukli svoje depozite iz bankarskog sektora, plašeći se za sigurnost istih. Intesa Uno štednja sada im omogućuje maksimalnu sigurnost, jer štedni ulozi, pored garancija koje pružaju Banca Intesa i Agencija za osiguranje štednih depozita, imaju i direktnu garanciju Intesa Sanpaola – jedne od najvećih bankarskih grupacija u Evropi.
Na Intesa Uno štednju moguće je položiti iznose od 500 evra naviše, na period od 12 meseci, po kamatnoj stopi od 4,5 odsto na godišnjem nivou. Po oročavanju štednog uloga, klijenti u roku od deset dana dobijaju garanciju u pisanoj formi, koja im se direktno uručuje.
Intesa Uno štednja razvijena je kao prvi jedinstven međunarodni proizvod Intesa Sanpaolo grupacije, koji se pored Srbije, uspešno predstavljen i na tržištima Mađarske, Slovačke, Hrvatske, Rusije, Rumunije i Albanije.

Intesa Sanpaolo - pouzdanost potvrđena rezultatima

Intesa Sanpaolo je peta banka po vrednosti tržišne kapitalizacije u evro zoni i među prvih 15 u svetu. Opslužuje preko 19,5 miliona klijenata posredstvom poslovne mreže od 8.119 ekspozitura u više od 40 zemlja u svetu. Po obimu štednje od 1000 milijardi evra, Intesa Sanpaolo takođe spada u vodeće banke, sa tradicijom dugom 4 veka.
Na italijanskom tržištu grupacija Intesa Sanpaolo je neprikosnoveni lider, sa prosečnim tržišnim učešćem od preko 20 odsto u svim segmentima poslovanja, što je duplo više u odnosu na prvog konkurenta.
Intesa Sanpaolo je u prvoj polovini godini osvarila rezultate iznad očekivanja, sa ukupnim prihodima iz poslovanja u visini od 8,9 milijardi evra, što je približno jednako rezulatima iz perioda pre krize. Neto dobit ostvarena u prvih šest meseci iznosi 1,6 milijardi evra. Zahvaljujući poslovnoj politici koja se fokusira na održivu profitabilnost, što znači da su pored prihoda i troškova prioriteti visoka likvidnost, dobra kapitalizacija, i veoma rigorozno upravljanje rizicima, Intesa Sanpaolo je danas jedna od najpouzdanijih bankarskih grupacija u svetu.
Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana