U projektu subvencionisanih stambenih kredita

Objavljeno: 01.10.2009


Novosti iz banaka izvor: Alpha banka

Beograd 1.10.2009. – Alpha Bank je u procesu uključivanja u projekat odobravanja suvencionisanih stambenih kredita Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita. Detaljni uslovi stambenih kredita, koje će u okviru ovog Vladinog programa odobravati Banka, biće poznati narednih dana, izjavio je član Izvršnog odbora Alpha Bank g. Periklis Drougas.
„Alpha Bank pozdravlja dobru nameru i inicijativu koju je započela Vlada Republike Srbije pokrenuvši novi model subvencionisanih stambenih kredita. Imajući u vidu postojeće veliko interesovanje građana za standardnu ponudu stambenih kredita u Alpha Bank, nesumnjivo nas očekuje i velika zainteresovanost za ovaj tip kredita uz subvencije koje je obezbedila Vlada. Ipak, s obzirom na ograničeni obim sredstava koji je predviđen u ovoj godini za navedeni projekat, klijentima Alpha Bank biće sve vreme na raspolaganju i standardna ponuda stambenih kredita pod izuzetnim uslovima sa, u ovom trenutku, najkonkurentnijom kamatnom stopom na srpskom bankarskom tržištu“ – naglasio je član Izvršnog odbora Alpha bank g. Periklis Drougas.
Od 1. oktobra, kamatna stopa za standardnu ponudu stambenih kredita Alpha Bank, u skladu sa padom Euribora, dodatno je snižena te nominalna kamatna stopa sada iznosi 4,95 odsto za kredite indeksirane u evrima (EKS od 5,00 odsto). Stambeni krediti, u maksimalnom iznosu do 200.000 evra, odobravaju se na rok od 30 godina i Alpha Bank, za odobravanje ovih kredita, svoje klijente ne uslovljava da poseduju životno osiguranje. Međutim, klijenti koji ga imaju kod osiguravajućeg društva prihvatljivog za Banku, mogu da računaju na još jednu povoljnost – nižu kamatnu stopu za 0,15 odsto.

Dodatna pogodnost za korisnike Alpha Plan stambenih kredita jeste da ne plaćaju proviziju, ukoliko iz sopstvenih sredstava, pre roka, otplate ceo iznos kredita, a nakon 5 godina korišćenja kredita provizija se ne naplaćuje ni za celu ni za delimičnu prevremenu otplatu. Takođe, jedina provizija koju klijent plaća Banci odnosi se na obradu i puštanje u tečaj kredita i iznosi 0.5% na vrednost odobrenog kredita

Uključivanjem u projekat subvencionisanih stambenih kredita Alpha Bank još jednom naglašava dugoročnu opredeljenost tržištu Srbije i nastojanje da svojim klijentima obezbedi najbolje moguće uslove kreditiranja, još jednom je naglasio član Izvršnog odbora Alpha banke Periklis Drougas.
*************************************************************************************************************
ALPHA BANK, osnovana 1879, jedna je od vodećih bankarskih i finansijskih grupacija u regionu Jugoistočne Evrope (Grčka, Srbija, Kipar, Rumunija, Bugarska, Albanija i BJR Makedonija), a od početka 2008. Alpha Bank posluje i na tržištu Ukrajine. Alpha Bank nudi široku paletu svojih proizvoda i usluga stanovništvu, malim i srednjim preduzećima i privredi. ALPHA BANK je prisutna na srpskom tržištu od 2002. godine. U februaru 2005. godine kupovinom Jubanke A.D. Beograd, Alpha Bank ulazi u prvih deset banaka na domaćem tržištu.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana