Krediti za legalizaciju

Objavljeno: 26.10.2009


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

Beograd, 26. oktobar 2009. - ProCredit banka je prva na domaćem tržištu omogućila svim građanima i domaćinstvima u Srbiji dobijanje povoljnih kredita za legalizaciju nekretnina.

Osim što je ponudom ovih kredita, čiji iznos nije ograničen, dok se rok otplate kreće do 120 meseci, izašla u susret stvarnim potrebama klijenata, banka je podržala i nameru Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije da pitanje nelegalizovanih objekata, pa i čitavih naselja bude što pre i što jednostavnije rešeno.
"Kao banka koja je u svom poslovanju posvećena pružanju podrške svim građanima u njihovim namerama da dugoročno unaprede životni standard i uslove za život svojih porodica, odlučili smo da u svoju ponudu uvrstimo i kredite za legalizaciju. Uvereni smo da ćemo na taj način omogućiti velikom broju domaćinstava da troškovi sa kojima se budu susretali u postupku legalizacije objekata ne budu preveliko opterećenje za njihov kućni budžet" - istakla je Mirjana Garapić Zakanji, član Izvršnog odbora ProCredit banke.
Kako bi se opterećenje klijenata što više smanjilo, rokovi za ove kredite su posebno produženi, pa tako kredit od 200.000 dinara, koliko će po proceni Ministarstva prostornog planiranja koštati legalizacija stambenog objekta od 70 kvadrata u zoni 4 u Beogradu, građani mogu otplaćivati na period od čak 5 godina, bez učešća, depozita ili žiranta, uz mesečnu obavezu od 5.794 dinara. Iz istog razloga, za veće objekte, čija legalizacija može koštati i preko 10.000 evra, postoji mogućnost roka otplate i do 10 godina.
Pored toga, ProCredit banka će uskoro objaviti i posebnu brošuru sa praktičnim savetima i uputstvima za legalizaciju, pod nazivom „Vodič za legalizaciju“ namenjenu svima koji se budu odlučili za to.
Dodatne pogodnosti kredita za legalizaciju koje je pripremila ProCredit banka su izuzetno fleksibilne mogućnosti obezbeđenja, kao i to što će se ove pozajmice prvenstveno odobravati kao dinarski krediti čime će građani dobiti mogućnost da se zaduže u valuti u kojoj ostvaruju i svoja primanja i time obezbede dodatnu sigurnost svom kućnom budžetu, a u zavisnosti od roka otplate, postojaće i mogućnost odobravanja kredita indeksiranih u evrima. Kao i kod svih drugih proizvoda i usluga, građani zainteresovani za dobijanje kredita za legalizaciju u ProCredit banci mogu da računaju na kompletnu podršku i savete stručnjaka banke u pronalaženju najboljeg i za njih najprimerenijeg rešenja.


Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana