Peti Dan dečje štednje

Objavljeno: 29.10.2009


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

Beograd, 29. oktobar 2009. - ProCredit banka petu godinu za redom organizuje Dan dečje štednje u svim ekspoziturama u Srbiji ovog puta pod sloganom „Štedimo energiju i planetu, štedimo novac!“ sa ciljem da najmlađi sugrađani steknu prva znanja o štednji i, ove godine posebno, o zaštiti životne okoline, učešćem na nagradnom konkursu za izbor najmaštovitije igračke napravljene od materijala koji mogu da se recikliraju.

U nedelju, 1. novembra, od 10 do 15 časova u svim ekspoziturama banke širom zemlje mališani će imati priliku da kroz igru i zabavu saznaju više o značaju štednje, kao i da nauče da se ne štedi samo novac, već da se recikliranjem i ponovnim korišćenjem sirovina čuva i životna sredina. Sva deca koja u nedelju dođu u bilo koju ekspozituru ProCredit banke i otvore štedni račun, mogu učestvovati u izboru za najkreativniju igračku napravljenu od materijala koji mogu da se recikliraju, kao što su papir, karton, plastične flaše i čaše, limenke i sl. Sve učesnike očekuje lepo druženje u ProCredit banci i pokloni, a tri autora najmaštovitijih radova u svakoj ekspozituri će kao nagradu dobiti štedne knjižice sa početnim iznosima od 100, 70 i 30 evra. Na ovaj način, nagrade za kreativnost i razumevanje značaja zaštite prirode dobiće autori 246 igračaka u ekspoziturama širom Srbije. Nakon odabira najkreativnijih radova, koji će biti izloženi u ekspoziturama, sav ostali sakupljen ambalažni materijal će biti recikliran u saradnji sa organizacijom „Sekopak“ koja se bavi odgovornim upravljanjem ambalažnim otpadom.

Mirjana Garapić-Zakanyi, član Izvršnog odbora ProCredit banke, ovim povodom je izjavila: „I ove godine očekujemo veliku posećenost u svim ekspoziturama na Dan dečje štednje, budući da je tokom prethodnih godina ukupno preko 15.000 mališana sa roditeljima posetilo naše ekspoziture i učestvovalo na različitim takmičenjima koja smo organizovali. Pored prvih znanja o štednji koja deca tokom ove manifestacije imaju priliku da steknu, ove godine smo posebnu pažnju poklonili i razvoju svesti o potrebi čuvanja okoline. Pripremili smo zanimljive igrice i poklone uz pomoć kojih će male štediše lakše razumeti značaj zaštite životne okoline, a sam konkurs na kome biramo najmaštovitiju igračku napravljenu od materijala pogodnih za recikliranje je način da deca na praktičan način pokažu šta za njih znači štednja i šta se sve može štedeti. Pozivam sve mališane i njihove roditelje na druženje u najbližoj ekspozituri ProCredit banke u nedelju, 1. novembra, da zajedno sa nama obeleže Dan dečje štednje.“


Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana