EMAS nagrada Evropske komisije

Objavljeno: 30.11.2009


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Beograd, 30. novembar 2009. – Nacionalnu EMAS nagradu u Grčkoj za 2009. godinu (Eco-Management and Audit Scheme) osvojila je Eurobank EFG Grupa u okviru evropske dodele EMAS nagrade. Ovo priznanje svake godine organizuje Evropska komisija, a cilj ove nagrade je da se promovišu evropske kompanije koje dosledno slede ekološku politiku u skladu sa ovim sertifikatom. Eurobanka je dobila nacionalnu nagradu u kategoriji takmičenja velikih organizacija.

Tema konkursa za 2009. godinu je bila „Logistički lanac“, koji podrazumeva i „zelenu“ nabavku. Tačnije, ispitivan je način na koji kompanije sprovode ekološku politiku i „zeleni“ profil nabavke, ali i odnos kompanija sa dobavljačima u skladu sa međunarodnim modelima „zelene politike“.

Na konkursu su učestvovale 32 kompanije iz 12 zemalja Evropske unije. Ove kompanije su odabrane od strane zvaničnih nadležnih tela tih zemalja na nacionalnom konkursu koji je prethodio evropskom. Ministarstvo životne sredine Grčke odabralo je da Eurobanka predstavlja ovu zemlju na konkursu.

EMAS standard danas predstavlja najveće odlikovanje po pitanju ekološkog upravljanja koji može da dobije jedna evropska organizacija. Eurobanka je jedina grčka banka koja je registrovana u Evropskom registru kompanija koje se pridržavaju EMAS normi, a takođe je vredno spomenuti da u Grčkoj 69 kompanija iz raznih oblasti poslovanja ima EMAS sertifikat.


Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana