Krediti iz Apeks kreditne linije

Objavljeno: 04.12.2009


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Beograd, 4. decembar 2009. – Potpisivanjem Posredničkog finansijskog ugovora sa Narodnom bankom Srbije, Eurobank EFG uključila se u proces odobravanja kredita iz Apeks kreditne linije za mala i srednja preduzeća Evropske investicione banke (EIB). Krediti iz ove linije, u ukupnom iznosu od 250 miliona evra, biće odobravani malim i srednjim preduzećima u svrhu finansiranja investicija i ulaganja u trajna obrtna sredstva, preduzetnicima, lokalnoj samoupravi, kao i drugim krajnjim korisnicima koji sprovode projekte iz oblasti ekonomije, obrazovanja, energetike, zaštite životne sredine, zdravstva i ostalih usluga u Republici Srbiji.
Krediti koji su odobreni iz ove kreditne linije imaće povoljne uslove. U zavisnosti od toga ko je krajnji korisnik sredstava, period otplate je od 2 do 15 godina, dok je grejs period do 5 godina, a maksimalni iznos po kreditu 12,5 miliona evra.

- Ova kreditna linija ima veliki značaj za uspešno poslovanje i razvoj srpskih kompanija, kao i za sveukupan privredni razvoj zemlje. Inicijative kao što je ova, omogućiće nastavak investicija u srpsku privredu i pojačati napore da se ona osnaži, istakao je Antonis Chatzistamatiou, član Izvršnog odbora Eurobank EFG.

U junu ove godine, Eurobank EFG i Evropska investiciona banka (EIB) potpisale su kreditni aranžman za mala i srednja preduzeća i prioritetne projekte u vrednosti od 50 miliona evra, za finansiranje investicionih projekata, obrtnog kapitala i lizing aranžmana malih, srednjih, i mikro preduzeća u Srbiji. Eurobank EFG bila je prva banka u Srbiji koja je dobila ovakav kredit od EIB-a.

Banka poziva sve zainteresovane klijente da potraže dodatne informacije o mogućnostima saradnje i kreditnim uslovima u više od 120 filijala Eurobanke širom Srbije, i u bilo kom od 9 poslovnih centara za rad sa privredom u Srbiji, ili posredstvom njihovih menadžera za odnose sa klijentima.
Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana