Krediti za refinansiranje projekata

Objavljeno: 04.12.2009


Novosti iz banaka izvor: Komercijalna banka

Pod trenutno najpovoljnijim uslovima na tržištu, Komercijalna banka počela je sa prijemom kreditnih zahteva iz kreditne linije Evropske investicione banke (EIB) koji su namenjeni finansiranju projekata malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji, finansiranju infrastrukturnih projekata malog i srednjeg obima koje realizuju lokalne samouprave i finansiranju projekata u oblasti ekonomije znanja, energetike, zaštite životne sredine, zdravstva, obrazovanja, industrije, turizma i drugih sektora usluga u Republici Srbiji.
Maksimalni iznos kredita je 12,5 miliona evra, po projektu. Kamatna stopa za ovu vrstu kredita je najpovoljnija na domaćem tržištu, varijabilna je i iznosi oko 5%, na godišnjem nivou. Rok otplate kredita je do 12 godina za MSP, uz grace period do 4 godine, i do 15 godina za infrastrukturne projekte, uz grace period do 5 godina.
Jedan od kriterijuma za odobravanje sredstava za MSP je veličina preduzeća. Malim i srednjim preduzećima smatraće se ona koja zapošljavaju do 250 radnika.
Banka će iz ove kreditne linije odobriti ukupno 250 miliona evra.


Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana