Virtus nagrada za EFG

Objavljeno: 08.12.2009


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Eurobank EFG dobitnik je ovogodišnje VIRTUS nagrade za doprinos kompanije lokalnoj zajednici, za projekte realizovane u okviru programa „Investiramo u evropske vrednosti“ – Eurobank EFG Parkovi. Ova nagrada Eurobanci je dodeljena za projekte u oblasti unapređenja i zaštite životne sredine, i ističe dugoročnu posvećenost banke razvoju lokalnih zajednica u kojima uspešno posluje.

Kao kompanija koja se zalaže za evropske vrednosti u poslovanju, Eurobank EFG od svog osnivanja 2003. godine nastoji da se aktivno uključi u rešavanje problema zaštite životne sredine širom Srbije. Program „Eurobank EFG Parkovi“ uspešno je sproveden u poslednje dve godine kroz rekonstrukciju osam centralnih gradskih parkova u šest gradova Srbije: Beograd – Botanička bašta, inkluzivni Park duginih boja i Park za venčanja na Adi Ciganliji, Novi Sad – Dunavski park, Niš – Park Čair, Pančevo – Narodna bašta, Jagodina – Park Učiteljskog fakulteta, Požarevac – Sunčani park. Od posebnog značaja je činjenica da je većina rekonstruisanih parkova odličan primer partnerstva lokalne zajednice, lokalne samouprave i privatnog sektora, a neke društveno-socijalne teme i problemi po prvi put su popularisani u javnosti nakon što je Eurobanka skrenula na njih pažnju. Nakon donacije za podizanje „Evropskog vrta“ u sklopu Botaničke bašte u Beogradu, Grad Beograd odlučio je da finansira rekonstrukciju monumentalne ograde Bašte. Posle donacije Pančevu, jednom od ekološki najugroženijih gradova u Srbiji, za obnovu „Narodne bašte“, u kompletnu rekonstrukciju parka uključili su se Grad Pančevo i italijanska regija Cervia. „Dunavski Park“ u Novom Sadu dobio je istovremeno ekološku i dekorativnu rasvetu kao rezultat zajedničke akcije Banke i Grada Novog Sada, a i ostale rekonstruisane gradske oaze postale su priča za sebe i ponos lokalnih sredina.

- Eurobank EFG jedna je od kompanija koja je najviše uložila u društveno odgovorno poslovanje u Srbiji, i bilo je izuzetno zadovoljstvo videti nekadašnje zapuštene gradske parkove kako ponovo postaju pluća grada. Projektom „Eurobank EFG Parkovi“ želeli smo da podržimo zaštitu životne sredine i istovremeno unapredimo centralne gradske oaze u gradovima u kojima sa uspehom poslujemo, što predstavlja jedan od osnovnih postulata naše Grupe. Ova nagrada potvrda je opredeljenja Eurobank EFG da kao nacionalna banka doprinosi razvoju lokalnih sredina - reči su Filiposa Karamanolisa, predsednika Izvršnog odbora Eurobank EFG u Srbiji.

Projekat “Eurobank EFG Parkovi” deo je sveobuhvatnog projekta korporativne društvene odgovornosti banke pod nazivom “Investiramo u evropske vrednosti“ koji je usmeren na podršku obrazovanju, zdravstvu, inkluzivnom društvu i zaštiti životne sredine, a u koje je do sada investirano gotovo 3 miliona evra.

VIRTUS Nagrada za doprinos kompanije u lokalnoj zajednici dodeljuje se kompaniji koja se posebno istakla u pomoći pri rešavanju problema ili potreba u zajednici u kojoj posluje, gradu ili regionu, imajući svest o značaju malih inicijativa i razvoja lokalnih zajednica koje nisu u centru zbivanja, pri tom pokušavajući da im udahnu novi život i aktivizam.
izvor: Poslovni magazin

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana