Stipendije za 100 studenata

Objavljeno: 15.12.2009


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG-Beograd

Eurobank EFG dodelila je juče 100 stipendija u vrednosti od po 1.000 evra najboljim studentima državnih univerziteta u Srbiji. Četvrtu godinu za redom, na svečanoj ceremoniji u zgradi Srpske akademije nauka i umetnosti, studentima su uručene Eurobank EFG Školarine, koje predstavljaju integralni deo programa odgovornog poslovanja banke pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti“. U poslednje četiri godine, Eurobank EFG dodelila je više od 1,2 miliona evra za 1250 najboljih studenata univerziteta u Srbiji.

Predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG u Srbiji, gospodin Filipos Karamanolis, rekao je da je društveni doprinos banke postao tradicionalan u visokom obrazovanju: „Veoma sam ponosan što predstavljam Eurobank EFG danas, kada nagrađujemo najbolje studente u Srbiji po četvrti put. Prepoznajući mlade talenate i investirajući u njih, verujemo da ulažemo u budućnost zemlje, njen ekonomski razvoj i brže pristupanje Evropskoj uniji“, rekao je g. Karamanolis.

Svi apsolventi i studenti završnih godina državnih fakulteta u Srbiji sa prosečnom ocenom 9,5 ili iznad toga, mogli su da konkurišu za Eurobank EFG Školarinu ove godine. Pored proseka ocena, kriterijumi za dodelu stipendija bili su i druga akademska dostignuća, vannastavne aktivnosti, visok nivo znanja stranih jezika, nagrade koje je student dobio u toku školovanja i zainteresovanost za razvoj lokalne zajednice. Studentima je iznos Školarina u vrednosti od 1.000 evra uplaćen direktno na njihove novootvorene račune u Eurobanci.

Program "Eurobank EFG Školarine" deo je sveobuhvatnog projekta korporativne društvene odgovornosti banke pod nazivom “Investiramo u evropske vrednosti“ koji je usmeren na podršku obrazovanju, zdravstvu, inkluzivnom društvu i zaštiti životne sredine, u koje je do sada investirano preko 3 miliona evra.
izvor: Poslovni magazin

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana