Proglašenje najuspešnijih preduzeća i preduzetnika

Objavljeno: 22.12.2009


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

Beograd 22. decembar 2009. - ProCredit banka proglasila je danas dobitnike priznanja ProBiznis Lider 2009, namenjenog za devet najuspešnijih veoma malih, malih i srednjih preduzeća koja su ostvarila izuzetne poslovne rezultate u 2008, ali i na najoriginalniji način prilagodila svoje poslovanje tržišnim izazovima u 2009. godini.
Svim dobitnicima ovog priznanja, uz plaketu i statuetu, dodeljeno je i nagradno studijsko putovanje u Nemačku, tokom kog će posetiti neke od najprestižnijih privrednih manifestacija i najuspešnijih kompanija u toj zemlji.

Odlukom Stručnog žirija konkursa, za prvoplasiranog u kategoriji srednje preduzeće izabran je „FRUCTUS“ doo iz Bačke Palanke, kompanija za preradu lekovitog bilja, proizvodnju i prodaju čajeva, koja je tokom ove godine realizovala značajnu investiciju u proširenje svog proizvodnog pogona. Kao prvoplasirano u kategoriji malo preduzeće proglašen je „PREMIL“ doo iz Smedereva, jedan od vodećih proizvođača hrane za kućne ljubimce u Srbiji, a za najuspešniju u kategoriji veoma malo preduzeće izabrana je preduzetnička radnja „METALAC“ iz Obrenovca, koja se bavi proizvodnjom mašina za proizvodnju stočne hrane, paletiranje drveta i biomase.

Za drugoplasiranog u kategoriji srednje preduzeće proglašen je „IB TEAM“ doo iz Beograda, preduzeće koje je na domaćem tržištu poznato po svom brendu „Verde sokovima“, a kao drugoplasirano u kategoriji malo preduzeće izabrana je preduzetnička radnja „LINIJA“ iz Valjeva, koja se bavi proizvodnjom i veleprodajom PVC i aluminijumske stolarije. Drugo mesto u kategoriji veoma malo preduzeće pripalo je zanatskoj radnji „NID METAL“ iz Paraćina, specijalizovanom proizvođaču mašina za mešanje stočne hrane, mlinova i slično.

Trećeplasiranim u kategoriji srednje preduzeće proglašen je „INBERG“ doo iz Beograda, koje se bavi proizvodnjom i prodajom presmeša za stočnu hranu, a ista pozicija, ali u kategoriji malo preduzeće pripala je preduzetničkoj radnji „FIM“ iz Trstenika, čije se poslovanje zasniva na proizvodnji i prodaji bebi opreme i garderobe. Za trećeplasirano u kategoriji veoma malo preduzeće izabrana je preduzetnička radnja „AUTO KRISTINA“ iz Beograda, koja se bavi proizvodnjom i veleprodajom delova za automobile marke „Fijat” i „Zastava”.

- Dodelom priznanja ProBiznis Lider 2009 želeli smo da podstaknemo sve privrednike i preduzetnike da nastave da investiraju u svoje poslovanje, da primenjuju tehnološke i druge inovacije, povećaju produktivnost i poboljšaju kvalitet usluga i proizvoda, otvaraju nova radna mesta i unapređuju energetsku efikasnost. Takođe, želeli smo da ukažemo na ona preduzeća koji te vrednosti neguju u svom poslovanju i koja u tržišnim izazovima ne vide samo pretnju, već i izazov za dalja unapređenja - istakao je Dejan Janjatović, član Izvršnog odbora ProCredit banke.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana