MoneyGram International u Srbiji

Objavljeno: 11.01.2010


Novosti iz banaka izvor: Alpha banka

Beograd (11. januar 2010.) – MoneyGram International, globalni lider u pružanju usluga transfera novca objavio je početak saradnje sa Alpha Bank Srbija A.D. u čijim filijalama je omogućena usluga transfera novca iz više od 190 zemalja sveta. MoneyGram je od 2008. prisutan u Srbiji, a saradnjom sa Alpha Bank značajno je proširio svoju mrežu.

“Srbija je značajno tržište za MoneyGram”, kaže John Hempsey izvršni potpredsednik MoneyGram international zadužen za Evropu, Srednji istok, Afriku i Pacifik. “Ove godine MoneyGram je imao snažan rast transfera novca u Srbiji, jer su korisnici naš servis prepoznali kao pristupačan, pouzdan i pogodan”.

Podaci Svetske banke pokazuju da su građani Srbije u 2008. godini primili približno 5,5 milijardi dolara doznaka iz Nemačke, Austrije, Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država.

Član Izvršnog odbora Alpha Bank Srbija A.D. Periklis Drougas ističe da “je Alpha Bank sa nestrpljenjem iščekivala da u paletu svojih usluga uvrsti MoneyGram transfer novca i omogući klijentima prijem novca u 165 poslovnica širom Srbije. Ugovor sa MoneyGram-om i primena ovog servisa pokazuje našu strategiju konstantnog poboljšanja usluga klijentima. Osim toga, ponosni smo što smo postali važan partner MoneyGram-a, koji je širom sveta priznat zbog kvaliteta usluga.

Izvršni potpredsednik MoneyGram-a John Hempsey naglašava da je “rast koji je MoneyGram zabeležio u Srbiji tek početak. Ostajemo fokusirani na pružanje najkvalitetnije usluge globalnog servisa transfera novca u Srbiji kroz široko rasprostranjenu i dostupnu mrežu”.

Da bi primili novac U Srbiji, klijenti bi trebalo da posete agenta MoneyGram-a, pruže potrebne informacije i dobiju novac u evrima u roku od 10 minuta od trenutka kada je novac poslat, a u zavisnosti od dostupnosti agenta i lokalnih propisa. Klijenti mogu da pošalju do 1000 evra iz Nemačke u Srbiju za naknadu od samo 24 evra.


Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana