ZLATNA PLAKETA ZA 2009. za Eurobank EFG

Objavljeno: 22.01.2010


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Eurobank EFG dobitnik je godišnjeg priznanja Kluba privrednih novinara ZLATNA PLAKETA u oblasti bankarstva za 2009. godinu. Nagrada za Banku godine Eurobanci je uručena na manifestaciji „Kompanije i ličnosti koje su obeležile godinu“.

Priznanje je dodeljeno Eurobank EFG zbog izuzetnih rezultata ostvarenih tokom 2009. godine, prema kojima je Eurobank EFG peta banka po bilansnoj veličini u Srbiji, sa tržišnim učešćem od 6,1%, i nalazi se konstantno među tri vodeće banke po visini kapitala. Mreža Banke razgranata je po celoj zemlji – 1.600 zaposlenih opslužuje preko 800.000 klijenata u 119 filijala i 9 regionalnih centara. Na bankarskom tržištu Srbije, Eurobank EFG tokom 2009. još jednom je potvrdila vodeću poziciju u brojnim segmentima poslovanja, kao što su depoziti građana, potrošački krediti i kreditne kartice, kreditiranje malih preduzeća i preduzetnika, stambeni krediti i tržišta novca.

- Ova nagrada je ohrabrenje za sve zaposlene u Eurobank EFG da nastavimo sa našom jasnom orijentacijom ka stabilnom poslovnom rastu u Srbiji. Zlatna plaketa dodeljena nam je za poslovne rezultate koje smo postigli u 2009, ali i više od toga – predstavlja priznanje za sve uspešne aktivnosti koje smo sproveli na polju društveno odgovornog poslovanja od svog osnivanja u Srbiji pa do danas, naglasio je Filipos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG.

U godini koju je obeležila ekonomska kriza, Eurobank EFG potvrdila je status strateškog investitora koji posluje u Srbiji, pošto je u oktobru svečno otvorila novu poslovnu centralu Banke “Eurobank EFG Centar”. Novo poslovno sedište rečito govori o strateškom opredeljenju Eurobanke – najviši nivo usluge prema klijentima, kombinovan sa principima društveno odgovornog poslovanja i dostupnosti radnog i životnog prostora svima.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana