Žuta rotaciona svetla za poljoprivrednike

Objavljeno: 01.02.2010


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

U nameri da pruži doprinos jačanju svesti poljoprivrednika o važnosti unapređenja njihove, ali i opšte bezbednosti u saobraćaju, ProCredit banka pokrenula je posebnu akciju koja će biti realizovana tokom februara i u okviru koje će velikom broju poljoprivrednih proizvođača pokloniti žuta rotaciona svetla za traktore i drugu poljoprivrednu mehanizaciju.

Prema novom Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, svi vozači traktora sa priključnom mašinom od decembra prošle godine, pored uobičajene saobraćajne signalizacije, moraju da imaju i specijalna žuta rotaciona svetla, a sve u cilju smanjenja broja saobraćanih nesreća u kojima su akteri poljoprivrednici.

Tim povodom, predstavnici ProCredit banke uručili su danas u selu Zmajevo kod Vrbasa žuta rotaciona svetla svojim agro klijentima iz te opštine, kojima je krajem 2009. godine ProCredit banka odobrila kredite za zakup poljoprivrednog zemljišta. Zahvaljujući tome, dvadesetak poljoprivrednika iz Vrbasa, koje već za nekoliko nedelja očekuju obimni prolećni radovi, dobilo je žuta rotaciona svetla za svoje traktore i drugu poljoprivrednu mehanizaciju.

- Naš partnerski odnos sa poljoprivrednicima, koji ProCredit banka zasniva na obostranom razumevanju, odgovornosti i poverenju, ne iscrpljuje se samo u pružanju finansijske podrške, već i u stalnoj edukaciji poljoprivrednika u svim aspektima njihovog poslovanja, što se svakako odnosi i na njihovu bezbednost u saobraćaju. Potvrda tome je akcija koju smo upravo pokrenuli i tokom koje ćemo velikom broju poljoprivrednika pokloniti žuta rotaciona svetla. Svi znamo da poljoprivrednike očekuje prolećna setva, što znači puno rada na njivama i često noćna vožnja traktorima ili drugom mehanizacijom od njiva do kuće. Naša želja je da im ovim poklonom omogućimo da propisno obeleže svoja vozila i tako unaprede ne samo svoju, već i opštu bezbednost u saobraćaju - objasnio je Dejan Janjatović, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

Poklanjanjem žutih rotacionih svetala poljoprivrednicima, ProCredit banka pružiće značajan doprinos i kampanji Ministarstva poljoprivrede pod nazivom „Sprečavanje nesreća i tragičnih događaja u poljoprivredi“, koju je ovo ministarstvo nedavno pokrenulo.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana