Uplata banke više od 1.200.000 dinara u fond

Objavljeno: 04.02.2010


Novosti iz banaka izvor: Alpha banka

Korisnici MasterCard kreditne kartice Alpha Bank u mogućnosti su da danas, na Svetski dan borbe protiv raka, ali i svakog drugog dana u godini postanu aktivni donatori fonda nacionalnog programa „Srbija protiv raka“, zbog toga što od svake transakcije Alpha Bank izdvaja isključivo deo svojih sredstava i usmerava ih u Fond. Alpha Bank je prva banka u zemlji koja ostvaruje dugoročnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja u okviru ovog projekta, i na ovaj način još jednom pokazuje da svoju ulogu u lokalnoj zajednici i društvu sagledava znatno šire samo od uloge finansijske institucije.

„Od početka saradnje sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, Alpha Bank je isključivo od svojih sredstava u fond nacionalnog programa „Srbija protiv raka“ uplatila više od 1.200.000 dinara. Izuzetno smo ponosni zbog toga što naši klijenti prepoznaju zalaganje Alpha Bank da pomogne prevenciju raka dojke i nadamo se da će se u narednom periodu suma koju uplaćujemo u Fond višestruko uvećati“, kaže član Izvršnog odbora Alpha Bank Srbija Periklis Drougas.

Svaki put kada se iskortisti MasterCard kreditna kartica, bilo da je reč o podizanju novca ili plaćanju, Alpha Bank u ime njenog korisnika donira određena sredstva. Iznos sredstava koji će se preusmeriti zavisi i od korisnika kartice - što je više koriste za svoje svakodnevne i uobičajene aktivnosti, Banka izdvaja značajniju sumu. Mesečno, uz svaki izvod Alpha Bank obaveštava klijente i o iznosu sredstava koje je u njihovo ime donirala u Fond.

Statistike pokazuju da u Srbiji broj novoobolelih od raka prelazi 30.000 godišnje. Posebno zabrinjava podatak da od raka sve više oboljevaju mladi i žene. Iako od raka dojke oboli svaka dvanaesta žena u našoj zemlji, prema poslednjim istraživanjima utvrđeno je da, ukoliko se otkrije na vreme, ova bolest je izlečiva u više od 90% slučajeva.

Dan borbe protiv raka, obeležava se 4. februara u svetu sa ciljem da se upozori na nužnost smanjenja stope smrtnosti od tog glavnog uzročnika smrti u svetu koji godišnje odnese oko osam miliona života. Redovnim korišćenjem jedinstvene MasterCard kreditne kartice Alpha Bank bez dodatnih troškova i napora njeni vlasnici postaju aktivni donatori i pridružuju se borbi protiv ove opake bolesti.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana