Prijem zahteva za subvencionisane kredite za preduzetnike

Objavljeno: 04.02.2010


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

Ekspoziture ProCredit banke počele su od danas sa prijemom zahteva i odobravanjem subvencionisanih kredita preduzećima i preduzetnicima, nastavivši tako sa pružanjem intenzivne podrške domaćim firmama u unapređenju njihovog poslovanja, a naročito mogućnosti da pod najpovoljnijim uslovima na tržištu održe likvidnost, započnu ili nastave sa planiranim investicijama.

ProCredit banka je tokom 2009. godine bila jedna od najaktivnijih i najsupešnijih banaka u Srbiji, kada je reč o isplati subvencionisanih kredita za likvidnost preduzećima i prema zvaničnim podacima Ministarstva ekonomije isplatila je oko 1.000 subvencionisanih kredita za likvidnost u ukupnoj vrednosti većoj od 55 miliona evra.

- ProCredit banka podržava nastojanja domaćih privrednika da kroz tržišno opravdane i dobro osmišljene investicije ojačaju svoje poslovne potencijale, što svakako potvrđuje naša odluka da i u 2010. godini budemo izuzetno aktivni u programu subvencionisanog kreditiranja Ministarstva ekonomije. Naša očekivanja su da će, kao i prošle godine, interesovanje malih i srednjih preduzeća i preduzetnika biti veliko za povoljnim kreditima za očuvanje likvidnosti, ali i da će ove godine biti veće interesovanje za investicionim kreditima. Zahvaljujući ovim kreditima mnoga preduzeća će uspeti da nastave i unaprede svoje poslovanje. Postupak odobravanja subvencionisanih kredita u ProCredit banci će i tokom ove godine biti izuzetno brz i jednostavan za sve klijente, što je ono po čemu je naša banka već uveliko poznata na domaćem trržištu - objasnio je Dejan Janjatović, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

Jedna od najvećih novina u ovogodišnjem Programu subvencionisanog kreditiranja Ministarstva ekonomije odnosi se na subvencionisane investicione kredite, za koje će procedura odobravanja biti mnogo jednostavnija, budući da će odluku o isplati ovih kredita donositi samo banka. Godišnja kamatna stopa kod subvencionisanih investicionih kredita u ProCredit banci iznosi Euribor plus četiri odsto (trenutno iznosi oko 4,7 procenata), uz rok otplate od tri do pet godina i sa periodom odložene otplate od 6 do 12 meseci, što ove kredite čini veoma povoljnim za finansiranje investicionih projekata.

Godišnju kamatu banaka kod kredita za likvidnost Ministarstvo ekonomije će u 2010. godini subvencionisati sa četiri odsto, a uslov za dobijanje ovih kredita je da preduzeće ili preduzetnička radnja zadrže isti broj radnika kao i u prošloj godini.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana