Još uvek se odobravaju subvencionisani stambeni krediti

Objavljeno: 09.02.2010


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Eurobank EFG potpisala je Ugovor sa Ministarstvom ekonomije Vlade Republike Srbije i Nacionalnom korporacijom za osiguranje stambenih kredita, čime se nastavlja program subvencionisanja stambenih kredita za građane u Eurobanci.
Zainteresovani za ovu vrstu kredita kod Eurobank EFG treba da obezbede minimalno učešće od 5%, dok će država obezbediti 20%, a Eurobank EFG preostalih 75%. Maksimalni iznos stambenog kredita koji će biti odobravan kroz ovaj program u Eurobanci iznosi do 75.000 evra, dok je od države moguće dobiti 20.000 evra za namensku kupovinu svih vrsta stambenog prostora (kuće, stanovi i nekretnina u izgradnji).
Kao predmet hipoteke za ovu vrstu kredita može se dati uknjižena ili neuknjižena nekretnina, pod uslovom da su ispunjeni svi pravno-formalni uslovi za uspostavljanje hipoteke na neuknjiženom objektu. Krediti će biti odobravani građanima do 45 godina starosti, koji nemaju rešeno stambeno pitanje, a čija neto plata ne prelazi iznos od 120.000 dinara mesečno. Rok otplate kredita je 30 godina, s tim što se u poslednjih 5 godina perioda otplate plaća subvencionisani deo kredita (20%). Ova vrsta subvencionisanih kredita će biti raspoloživa samo kao indeksirana u evrima.
Eurobank EFG je druga banka u Srbiji po ukupnom broju odobrenih stambenih kredita, a u ukupnom broju kredita odobrenih kod Nacionalne korporacije učestvuje sa 12%.
Sve dodatne informacije o ovom programu, kao i o ponudi stambenih kredita kod Eurobank EFG, klijenti mogu dobiti besplatnim pozivom na korisnički servis EuroPHONE 0800 1111.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana