Isplata prvog subvencionisanog kredita

Objavljeno: 12.02.2010


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

ProCredit banka, kao vodeća banka u podršci razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u Srbiji, isplatila je prvi subvencionisani kredit za investicije na domaćem tržištu u 2010. godini, čija je vrednost 500.000 evra.
Prvi subvencionisani investicioni kredit ProCredit banke isplatila je preduzeću „Intertron“ iz Vršca, koje se bavi veleprodajom papira i koje će zahvaljujući dobijenom kreditu nabaviti modernu mašinu za proizvodnju papirnih kesa i time značajno unaprediti svoje poslovanje.

- Interesovanje domaćih preduzeća za dobijanje subvencionisanih kredita za investicije i likvidnost u ProCredit banci je izuzetno veliko. Samo tokom ove nedelje naše ekspoziture su primile puno zahteva za ovu vrstu kredita i dosad smo već odobrili više subvencionisanih kredita za likvidnost, kao i prvi subvencionisani kredit za investicije u ovoj godini. Naša očekivanja su da će, zahvaljujući veoma povoljnim kreditima za investicije, kao i činjenici da je postupak njihovog odobravanja ove godine mnogo jednostavniji nego tokom 2009, mnoga preduzeća doći u priliku da započnu ili nastave sa investicijama u proizvodnju i svoje poslovanje. Na taj način, domaća privreda će moći da ostvari svoje planirane ciljeve, budući da oko 40 odsto malih i srednjih preduzeća u Srbiji smatra da će u ovoj godini biti u prilici da nastave sa jačanjem svoje tržišne pozicije - objasnio je Dejan Janjatović, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

Odobravanjem prvog subvencionisanog kredita za investicije, ProCredit banka je nastavila sa aktivnom podrškom sektoru malih i srednjih preduzeća, u koji je dosad investirala više od 1,3 milijardi evra, kao i učešćem u programu subvencionisanog kreditiranja Ministarstva ekonomije, u okviru kog je tokom 2009. godine isplatila oko 7.500 subvencionisanih kredita za sve namene u ukupnoj vrednosti od 88 miliona evra.


 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana