Subvencionisani stambeni krediti Alpha banke

Objavljeno: 04.03.2010


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

Subvencionisani stambeni krediti namenjeni su državljanima Srbije sa prebivalištem na teritoriji republike, starosti do 45 godina, koji ne poseduju u vlasništvu stambeni objekat, nemaju stambeni kredit u korišćenju i čija zarada ne prelazi 120.000 dinara.
Maksimalan iznos kredita je 75.000 evra, a period otplate do 30 godina. Subvencionisana kamatna stopa do 31. oktobra 2012. godine, prema Uredbi Vlade Srbije, je fiksna i iznosi 5,25 odsto, dok će od novembra 2012. godine korisnici stambenih kredita plaćati kamatu koja će se obračunavati kao šestomesečni euribor plus 4,5 odsto godišnje.
Gradjani koji apliciraju za stan moraju da obezbede pet odsto učešća za kredit, država će iz budžeta obezbediti beskamatni kredit za učešće od dodatnih 20 odsto, a banka kroz kredit preostalih 75 odsto iznosa, navedeno je u saopštenju.
U prve tri godine, do 31. oktobra 2012. godine kamatu plaća Republika Srbija, a klijenti samo glavnicu, dok će poslednjih pet godina otplate kredita klijenti vraćati beskamatni kredit državi za 20 odsto učesća.Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana