Erste banka snizila kamatu na stambene kredite

Objavljeno: 11.03.2010


Novosti iz banaka izvor: Biznis novine

Erste banka je snizila kamatnu stopu na nove stambene kredite za oko 0,70 procentnih poena, saopštila je danas novosadska banka, deo istoimene austrijske grupe.

Nominalna kamata na stambeni kredit indeksiran u evru sa osiguranjem kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) sada je šestomesečni Euribor plus 5,51 odsto na godišnjem nivou.
Imajući u vidu trenutni šestomesečni Euribor, i računato na minimalni iznos i maksimalni rok otplate kredita, efektivna kamatna stopa za stambeni kredit sada je 7,12 odsto na godišnjem nivou, navodi se u saopštenju.
Erste banka je dala primer kupovine nekretnine od 65.000 evra sa deset odsto učešća i rokom otplate kredita od 360 meseci koja će za klijenta biti za oko 10.000 evra povoljnija u odnosu na dosadašnje uslove.
"Očekujemo da će Erste sniženjem kamate na standardnu ponudu stambenih kredita, u kombinaciji sa učešćem banke u programu subvencionisanih stambenih kredita, brojnim građanima pomoći da reše stambeno pitanje", istakao je direktor Sektora poslovanja sa stanovništvom Goran Kostić.



Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana