Snižene kamatne stope

Objavljeno: 17.03.2010


Novosti iz banaka izvor: Banca Intesa

Zahvaljujući stabilnosti i podršci matične Intesa Sanpaolo grupacije Banca Intesa je obezbedila jeftinije izvore finansiranja i na taj način stvorila uslove da snizi kamatne stope na kratkoročne kredite namenjene stanovništvu. Povoljniji uslovi primenjivaće se na pozajmice u dinarima, ali i one indeksirane u evrima za gotovinske, potrošačke, kredite za kupovinu automobila kao i kredite za refinansiranje.
Banca Intesa počinje sa prijemom zahteva za navedene vrste kredita pod sledećim uslovima:

• Potrošački krediti u dinarima odobravaće se sa kamatnom stopom od 19 odsto na godišnjem nivou, što je za 9 procentnih poena niže u odnosu na dosadašnje uslove. Kamatna stopa na potrošačke kredite indeksirane u evrima takođe je smanjena i iznosi 16 odsto na godišnjem nivou. 

• Kamatna stopa za gotovinske kredite „Laki keš“ u dinarima snižena je sa 28 na 22 odsto na godišnjem nivou, dok za Laki keš indeksiran u evrima kamata sada iznosi 17 odsto na godišnjem nivou. Klijentima koji se odluče za model gotovinskog kredita „Laki keš“ indeksiranog u evrima sa depozitom obračunavaće se nova kamatna stopa od 16 odsto godišnje.

• Banka je u svoju ponudu uvrstila i novi tip gotovinskog kredita na bazi 105 odsto depozita indeksiranog u evrima za koji kamatna stopa iznosi 5 odsto, a rok otplate je od 18 do120 meseci. Iznos kredita je određen iznosom depozita, a nakon isteka svakih 6 meseci uredne otplate kredita, moguća je isplata depozita u srazmeri otplaćene glavnice kredita, uz zadržavanje proporcije kredit : depozit 100:105.

• Kamatne stope snižene su i na kredite za refinansiranje i to u slučaju pozajmica za refinansiranje u dinarima kamatna stopa je korigovana za 5 procentnih poena i sad iznosi 23 odsto godišnje, za kredit indeksiran u evrima sa depozitom iznosi 17 odsto godišnje, dok je u slučaju kredita za refinansiranje bez depozita kamatna stopa smanjena na 19 odsto na godišnjem nivou.

• Krediti u dinarima za kupovinu novih i polovnih vozila od pravnih lica, kao i u slučaju kupovine od fizičkih lica odobravaju se po sniženoj kamatnoj stopi od 19 odsto godišnje. Za kredite indeksirane u evrima za kupovinu vozila od fizičkih lica godišnja kamata je snižena za 4 procentna poena i sad iznosi 15 odsto, a isti godišnji nivo kamatne stope zaračunava se i za kredite u evrima za pravna lica.


• Visina kamatnih stopa korigovana je i za brze potrošačke kredite - WEB kredite, i to za Brzi potrošački WEB dinarski kredit mesečna kamatna stopa sada iznosi 2, 50 odsto, dok za Brze potrošačke WEB kredite indeksirane u evrima iznosi 1, 80 odsto na mesečnom nivou.

„Banca Intesa konstantno osluškuje tržište i očekivanja svojih klijenata, i svaku pozitivnu promenu nastoji da iskoristi u cilju obezbeđenja što povoljnijih uslova za svoje klijente. Stabilizacija prilika na međunarodnim tržištima s jedne, i smanjenje referentne kamatne stope od strane Narodne banke Srbije, s druge strane, stvorili su uslove za pojeftinjenje i dinarskih i deviznih pozajmica“, kaže Dejan Tešić, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa stanovništvom i malim biznisom Banca Intesa.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana